Dubrovačka Biskupija

Blato: Krštenje 5. djeteta u obitelji Tulić

Za vrijeme nedjeljne mise 3. ožujka u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu na Korčuli župnik i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević krstio je peto dijete u obitelji Žane i Veseljka Tulić. Obred je započeo ispred ulaznih vrata crkve Svih Svetih, nakon čega je župnik uveo roditelje, kumu i malog Marina u crkvu.

 

U svojoj homiliji župnik je rekao da je ovo veliki događaj za župnu zajednicu. Također je roditeljima čestitao na odvažnosti da u današnjem svijetu svjedoče ljubav koja je otvorena novom životu, njihovoj djeci. Napomenuo je da je nezamjenjiva uloga obitelji, odnosno roditelja, u odrastanju jednog djeteta.

 

Župnik je također ispričao jednu zgodu za vrijeme propovijedi. Naime, kada je majka malog Marina došla prijaviti krštenje njezina četvrtog djeteta, Danka, prošle godine, župnik je rekao da on, nažalost, na taj datum neće moći biti tu, jer slavi srebrenu misu u Slavoniji. Na to mu je majka Žana rekla da će on onda krstiti sljedeće dijete, ni ne očekujući da će uskoro ponovno ostati u blagoslovljenom stanju.

 

Po tome se vidi koliko je ova obitelj otvorena životu i Bogu, kazao je župnik. Dodao je i kako to nije lako u današnjem vremenu kada ljudi strahuju od novog života. Zaključujući homiliju župnik je rekao da Majka Marija i sv. Josip trebaju biti svima uzor, a ponajprije roditeljima. Pozvao je svih da se ugledaju u svijetle primjere našeg vremena, kao i u naše stare koji su sebe davali za druge.

 

Na kraju mise napravljena je zajednička fotografija svih članova obitelji Tulić sa župnikom Kovačevićem i đakonom don Tonćijem Antom Prizmićem. Uz malog Marina, obitelj ima još četiri sina: Marija, Danijela, Ivana i Danka. Zanimljivo je i da su od četvorice sinova čak trojica ministranti.

 

Medijska grupa župe Blato