Dubrovačka Biskupija

Blatska djeca na korizmenoj duhovnoj obnovi u svetištu bl. Marije Propetog

 

Duhovna korizmena obnova za djecu od četvrtog i petog razreda održala se u subotu 9. ožujka u samostanu sestara Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u Blatu. Tema je bila: korizma. Katehezu na temelju Lukinog evanđelja (4,1-13) o Isusu koji je u pustinji susreo đavla te o trima kušnjama održala je vjeroučiteljica Tončica Govorko u razgovoru s djecom, tumačeći im tekst, ali i značaj korizme.

 

Nakon predavanja djeca su izradili postaje Križnog puta od prirodnog materijala, a kasnije su u samostanskoj kapeli Krista Kralja molila cijeli križni put.

 

U dvorani i na dvorištu sudionici obnove su imali i trenutke zabave uz razne zabavne igre, koje je osmislila postulantica Leonarda Mijić.

 

U poslijepodnevnim satima nakon ispita savjesti sudjelovali su na izlaganju Presvetog sakramenta u svetištu bl. Marije Propetog te su imali prigodu za sakrament ispovijedi kod župnika don Željka Kovačevića.

 

Dan duhovne obnove je završio sudjelovanjem na klanjanju, moljenju večernje i euharistijskome slavlju koje se svakog 9. u mjesecu svečano obilježava u svetištu bl. Marije Propetog Isusa Petković.

 

s. M. Juliana Beretić