Dubrovačka Biskupija

Klanjatelji TEK-a ujedinjeni u molitvi u Dubrovniku i ispred originalne slike Milosrdnog Isusa u svetištu Božjeg Milosrđa u Krakovu

Uz redovito Trajno euharistijsko klanjanje koje se neprekidno danju i noću održava u kapeli sv. Josipa u ulici od Puča, registrirani klanjatelji TEK-a kojih je sada 470, u četvrtak 4. travnja u 15 sati ujedinili su se u zajedničkoj molitvi Krunice Božanskom Milosrđu - nekoliko klanjatelja u svetištu Božjeg Milosrđa u Krakovu u Poljskoj i klanjatelji u Dubrovniku. Povezani molitvom molili su na nakane koje je im je povjerio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na generalnom sastanku 8. veljače u dvorani sv. Ivana Pavla II. kojom prigodom je na projekt TEK-a uz zagovor sv. Vlaha biskup zazvao Božji blagoslov.

 

Molitvene nakane tom prigodom biskup Mate povjerio je klanjateljima riječima: „U molitvi, uz one molitve osobne koje ćete sigurno unositi u svoju prisutnost pred Presvetim, svoje obitelji, svoje prijatelje, ne zaboravite uključiti i ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo, koje pripada nama i za njega smo odgovorni i zato trebamo za njega moliti. Zamolio bih vas također da u svojim molitvama se sjetite poziva našeg pape da molimo za njega, uz molitvu za njega preporučujem vam u vaše molitve i cijelu katoličku crkvu. Nemojte zaboraviti našu domovinu, njezine potrebe, našu županiju, osobitio naš Grad. Naravno, molim vas i za molitvu za našu dubrovačku biskupiju, za sve nas članove te biskupije, vas vjernike, a osobito za nas koji smo vam pozvani služiti, za nova duhovna zvanja, za nas svećenike da doista budemo svećenici u skladu sa Gospodinovim pozivom i vašim pravim i ispravnim očekivanjima. Preporučujem, naravno, naše obitelji, naše mlade, naše stare, bolesne i nemoćne. Preporučujem u vaše molitve i život, i onaj nerođeni i onaj koji je na samom kraju, za dostojanstven život svih ljudi od začeća do prirodne smrti. Preporučujem vam u vaše molitve i sve pokojne, osobito one za koje nitko ne moli, duše u čistilištu koje su potrebne naše molitve kojima će sigurno vaša prisutnost pred Presvetim Oltarskim Sakramentom biti od pomoći. Naravno, preporučujem vam i molitvu za žive koji smatraju da im nije potrebna molitva, za koje nitko ne moli i koji sami ne mole. I na kraju preporučujem u vaše molitve i sebe samoga i svoju službu da bih vam mogao doista na pravi način biti pastir.“

 

Nekoliko klanjatelja TEK-a hodočastilo je u Poljsku sa župom Svetog Spasa iz Mokošice, pa je ova molitvena inicijativa došla iz koordinacije TEK-a upravo u svetištu Božjeg Milosrđa u Krakovu, za vrijeme čašćenja Presvetog Oltarskog Sakramenta u samostanskoj kapeli gdje se nalazi originalna slika Milosrdnog Isusa i zemni ostaci sv. Faustine Kowalske.

 

Nada Burum, generalna koordinatorica TEK-a, dodaje kako molitvenim nakanama pridružuju molitvu za umnažanje mjesta Trajnog Euharistijskog Klanjanja u Hrvatskoj i svijetu.

 

TEK Dubrovnik