Dubrovačka Biskupija

Novi broj "Zvona Delorite"

 

Ususret Uskrsu 2019. godine izišao je novi broj „Zvona Delorite“, glasila Župe Uznesenja Marijinog u Kuni na Pelješcu.

 

Uz promišljanje o Uskrsnuću Gospodnjem, blagdanu na koji nema onih božićnih emocija ali „postoji duboka nutarnja sigurnost: Isus je živ“, župnik don Marinko Šljivić u uvodnoj riječi zaključuje: „Uskrsli Krist neka nam obasja tu istinu. Neka On obasja i naš Uskrs! Neka on obasja ovu našu župnu zajednicu kojoj je podario toliko milosti i blagoslova u ovim mjesecima iza nas da mu moramo biti neizmjerno zahvalni. Svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!“

 

Urednica i ovog 67. broja Rina Tomelić, uz ostalo, piše: „Zajednica Karmel Božjeg Milosrđa donijela nam je jedno lijepo bogatstvo, svete euharistije, klanjanja, mogućnost gotovo svakodnevne ispovijedi…Postavljeno je grijanje u kapelici (u samostanu Gospe Delorite) i u Matici pa nam je postalo ugodno, ne samo duši već i tijelu. A dva mlada svećenika, don Marinko i pater Dražen, pravi su nam Božji dar!“ Urednica također dodaje kako su vjernici prije odlazili na seminare i duhovne obnove u druga mjesta dok sada sve to imaju ovdje, u Deloriti, u kapelici te zaključuje kako su sretna župa.

 

U novom broju može se pročitati o događanjima u ovoj župi kao i o događajima na kojima su sudjelovali vjernici iz ove župe. Tu je članak i o Robertu Makłowiczu, poljskom medijskom djelatniku koji ima svoj drugi dom na Pelješcu. Nastavlja se putopis kroz Španjolsku, ovaj dio naslovljen je „Ukradena čast“. Iz baštine se izdvaja tekst „Tragom peljeških priča o zakopanom blagu“. Fotografijom učenika iz 1929. poziva se mještane da prepoznaju svoga pra-pradjeda ili babu. Mnoge zanimljivosti iz života ovog kraja, pjesme, proza, meditativni tekstovi i drugi sadržaji približit će i ovaj put čitateljima manje poznate strane Pelješca.

 

A.T.

Novi broj možete pročitati na linku: Zvona Delorite br.67