Ispiši ovu stranicu

"Male stope" sudjelovale na "Zlatnoj harfi" u Međugorju

  • Ponedjeljak, 13. svibnja 2019 10:05

 

Dječji župni zbor „Male stope“ iz Blata sudjelovao je u subotu 11. svibnja na 35. Zlatnoj harfi u Međugorju. Sudjelovao je nažalost samo jedan mali dio zbora, ali su oni koji su ostali u Blatu nosili u svojim molitvama i srcima ovo hodočašće u Međugorje.

 

Misno slavlje predvodio je apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup mons. Henryk Hoser, koji je pozdravio sve dječje zborove pristigle na ovu Zlatnu harfu.

 

Budući da »tko pjeva dvostruko moli« u Međugorju se izlilo puno dječje molitve, pjesme i radosti, a svi oni pojedinačno su predstavili svoje male zborove. Svi sudionici također su dobili darove: zahvalnice za zbor, zbirku skladbi za dječje zborove pod naslovom »Uzmi me za ruku« i krunicu.

 

Na ovogodišnju Zlatnu harfu u Međugorje stiglo je 2000 djece okupljene u 70-ak zborova iz šest biskupija, odnosno nadbiskupija: Mostarsko-duvanjske, Vrhbosanske, Banjolučke, Splitsko-makarske, Zadarske i Dubrovačke.

 

Organizator ovogodišnje proslave je Vijeće franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te župni ured sv. Jakova u Međugorju.

 

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa započela je još 1984. godine u hercegovačkoj župi Kočerin. Ideja fra Miće Pinjuha proširila se iz Hercegovine u Bosnu, Hrvatsku, sve do Subotice u Srbiji, pa je ovo godišnje okupljanje postalo jedno od najvažnijih događaja u pastoralu djece.

 

Mali Blaćani sa s. Julijanom Beretić također su posjetili i slapove Kravica, a uz molitvu krunice pošli su i na brdo ukazanja te dan završili zajedničkim druženjem. Obišli su i etno selo gdje su vidjeli domaće životinje.

 

 

Dječji župni zbor - Blato

Harfa mdjg 03

Harfa mdjg 05

Harfa mdjg 06

Harfa mdjg 02

Harfa mdjg 04

Harfa mdjg 07

Harfa mdjg 08

Harfa mdjg 09

Harfa mdjg 10