Dubrovačka Biskupija

Održani izborni kapituli u mjesnim bratstvima OFS-a u Lumbardi i Orebiću

Održani izborni kapituli u mjesnim bratstvima OFS-a u Lumbardi i Orebiću

 

Izborni kapituli za mjesna bratstva franjevačkog svjetovnog reda u Lumbardi i Orebiću održana su u subotu, 18. svibnja u tim mjestima. Kapitulima je predsjedala područna ministra Mila Šutalo, nazočio je područni duhovni asistent fra Stipe Nimac kao i duhovni asistent u oba mjesna bratstva fra Šimun Romić te kapitularci.

 

Na trogodišnji mandat u mjesnom bratstvu „Sv. Padre Pio“ u Lumbardi izabrani su: Ana Dračevac, ministra; Marija Glassner, zamjenica ministre; Marija Jurjević, tajnica; Margita Šestanović, blagajnica (i zastupnica na Područnom kapitulu); Loredana Lozica, povjerenica za formaciju, a član vijeća je i  fra Šimun Romić, duhovni asistent. Silvana Jurjević, je povjerenica za informacije.

 

U vijeće mjesnog bratstva „Sv. Elizabeta Ugarska“ u Orebiću izabrani su: Dušanka Botica, ministra; Boženka Bikić, zamjenica ministre; Mira Orlić, tajnica  (i povjerenica za informacije); Marija Kordić, blagajnica; Božica Lovrinčević, povjerenica za formaciju, a član vijeća je i  fra Šimun Romić, duhovni asistent. Marija Pinjuh je zastupnica na Područnom kapitulu.

 

Na početku susreta u Lumbardi sve okupljene pozdravio je don Vlado Markić, župnik župe sv. Roka u Lumbardi, i poželio im plodonosan rad, a u Orebiću je dobrodošlicu poželio fra Šimun Romić, gvardijan franjevačkog samostana.

 

Područni duhovni asistent Nimac je na susretima održao duhovni nagovor (“Zahvalnost i praštanje te jačanje obrazovanja u OFS-u“) u Lumbardi i u Orebiću, a područna ministra Šutalo ukazala je na vrijednost i važnost izbornoga kapitula za život i rad mjesnog OFS-a te istaknula da se najkonkretnije posreduje, svjedoči i očituje evanđeoska poruka i franjevačka duhovnost u mjesnom bratstvu OFS-a. Slijedila su izvješća o životu i radu u prethodnome mandatu, mjesne ministre Ane u bratstvu OFS-a u Lumbardi i mjesne ministre Marije u bratstvu OFS-a u Orebiću.

 

Kapituli u Lumbardi i u Orebiću odvijali su se prema smjernicama Generalnih Konstitucija OFS-a i Hrvatskoga nacionalnog statuta OFS-a te po svojem zadanom programu.

 

Izborni dio kapitula započeo je zazivom Duha Svetoga i čitanjem biblijskoga teksta iz Ivanova evanđelja (Iv 13, 1-17). Poslije izbornog kapitula bio je Agape što su pripremili članovi mjesnoga bratstva OFS-a „Sv. Padre Pio“ u Lumbardi i članovi mjesnoga bratstva OFS-a „Sv. Elizabeta Ugarska“ u Orebiću.

 

Područno mjesno bratstvo OFS-a

franj brat 01

franj brat 02

franj brat 03

franj brat 04

franj brat 05

franj brat 07

franj brat 06

franj brat 08

franj brat 09

franj brat 10