Dubrovačka Biskupija

Izlet sudionika biskupijskog natjecanja iz vjeronauka

Izlet sudionika biskupijskog natjecanja iz vjeronauka

Vjeroučenici Dubrovačke biskupije koji su sudjelovali na biskupijskom natjecanju iz vjeronauka nagrađeni su izletom na Humac, u Međugorje i Mostar.

 

Predvođeni svojim vjeroučiteljima u subotu 18. svibnja u jutarnjim satima su krenuli iz Dubrovnika i s Korčule, a prva postaja im je bio Humac u Bosni i Hercegovini. Posjetili su franjevački samostan na Humcu, u sklopu čega su se u muzeju upoznali s bogatom poviješću ovog mjesta ali i cijele Hercegovine, a u samostanskoj galeriji su posjetili izložbu „Majka“. Misno slavlje na kojem su sudjelovali učenici predvodio je fra Dario Dodig.

 

Zatim su se uputili u Etnoselo pored Međugorja, nakon čega su posjetili zajednicu Cenacolo. Posebno zanimljivo bilo je svjedočanstvo bračnog para iz zajednice koji je svojim primjerom posvjedočio bračnu ljubav i mukotrpan put iz ovisnosti u slobodu, uz pomoć vjere u Boga i međusobne ljubavi.

 

Prilikom posjete Mostaru, učenici i vjeroučitelji su se popeli na zvonik franjevačkog samostana s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, a nakon toga su posjetili i stario dio grada, uz nezaobilazan prelazak preko Starog mosta.

 

Šime Zupčić

Izlet 03

Izlet 04

Izlet 05

Izlet 06

Izlet 07

Izlet 08