Dubrovačka Biskupija

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku: Dubrovnik ovog ljeta postaje mjesto vrhunske teologije

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku: Dubrovnik ovog ljeta postaje mjesto vrhunske teologije

 

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Dubrovnik ovog ljeta postaje mjesto vrhunske teologije

 

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće Ljetnu škole teologije (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati 15. – 19. srpnja 2019. godine u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku, a namijenjena je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima kao i onima koji su već završili studij teologije.

  

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u pozivu ističe da „uvidjevši da se naša teologija i Crkva nalazi pred izazovom sve veće pluralizacije suvremenoga svijeta, kao i da ta pluralizacija na mnogim razinama predstavlja izazov na koji Crkva i teologija moraju odgovoriti u svjetlu evanđelja, Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije odlučilo je organizirati Ljetnu školu teologije kako bi mladi studenti i bogoslovi dobili još jednu priliku intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkoga i teološkoga govora u suvremenim društvima“.

 

Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana. Za prijavu potrebno je do 20. lipnja 2019. godine na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. poslati motivacijsko pismo i prijepis ocjena posljednje završene godine studija (za diplomirane teologe samo motivacijsko pismo). Predavanja i radionice su na engleskom jeziku. Ukupno se prima 40 studenata.

 

Predavači su:

Carmelo Dotolo, dekan Fakulteta misiologije Papinskoga sveučilišta Urbaniana;

Pantelis Kalaitzidis, ravnatelj Volos Academy for Theological Studies;

Tina Beattie, profesorica Katoličkih studija na Sveučilištu Roehampton u Londonu i

Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

 

Predavači će održavati sljedeće radionice: Autentičnost teologije u pluralnim društvima (Carmelo Dotolo), Pravoslavlje, pluralizam i drugost (Pantelis Kalaitzidis), Društvo i pluralizacija: šanse i izazovi za žene u Katoličkoj crkvi (Tina Beattie).

 

Cjelokupni program i informacije mogu se pronaći na web stranici theologia-ragusina.hr.