Dubrovačka Biskupija

Proslava Tijelova u Mokošici s procesijom kroz mjesto

 

Svetkovina Tijelova svečano je proslavljena 20. lipnja u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici. Već u srijedu nakon večernje mise izložen je Presveti Oltarski Sakrament za 24 sata klanjanja i molitve. Župnik don Ivica Pervan je potaknuo mlade bračne parove, mladiće i djevojke i sve druge vjernike da izdvoje barem jednu uru za molitvu pred Presvetim, na što su oni i odgovorili.

 

Sav vremena prije svečane večernje mise na Tijelovo održana je zajednička ura klanjanje za cijelu župu. Svečanu misu u župnoj crkvi predslavio je župnik Pervan uz koncelebraciju don Josipa Mudrog.

 

Nakon mise mnoštvo vjernika uputilo se u svečanu Tijelovsku procesiju ulicama Mokošice. Župnik Pervan nosio je Presveti Oltarski Sakrament pod baldahinom, a u pratnji su uz don Josipa Mudroga išli župni zbor, ovogodišnji apostoli, barjaktari te brojni vjernici. Ovogodišnji prvopričesnici odjeveni u bijele haljine nosili su i prosipali put procesije laticama cvijeća.

 

Procesija je krenula iz župne crkve, prošla kroz Maslinatu, na Jadransku magistralu pa Uz Kitoš natrag u župnu crkvu Presvetog Spasitelja. Nakon procesije vjernici su se vratili u crkvu na završni blagoslov.

 

Župa Presvetog Spasitelja, Mokošica

aIMG 3318

aIMG 3320

aIMG 3341

aIMG 3348

aIMG 3368

aIMG 3370

aIMG 3381

aIMG 3401

aIMG 3447

aIMG 3451

aIMG 3464

aIMG 3471