Dubrovačka Biskupija

Mlada misa don Hrvoja Zaninovića u crkvi sv. Andrije u Dubrovniku

 

Novi svećenik Dubrovačke biskupije don Hrvoje Zaninović, zaređen početkom lipnja u Puli, u radosnom ozračju proslavio je mladu misu u nedjelju, 16. lipnja u crkvi sv. Andrije u Dubrovniku. Na misi je propovijedao don Šime Doljanin iz Splita. Na mladomisničko slavlje slavljenika su iz obiteljske kuće pjesmom dopratili obitelj, rodbina i prijatelji, a na kraju svoje prve mise predvoditelj je podijelio mladomisnički blagoslov.

 

Vikar župe sv. Andrije don Marin Lučić je na kraju zavalio uime župe i u biskupovo ime na ovom slavlju i čestitao mladomisniku, a pisanu čestitku uputio je dugogodišnji župnik ove župe don Jozo Njavro.

 

Slavlju su uz obitelj, rodbinu i vjernike ove župne zajednica nazočili i članovi Neokatekumenskog puta, zatim bogoslovi Sjemeništa Redemptoris Mater iz Pule, a koncelebrirali su i don David Pahor, župnik u Trstenom i na Osojniku, te rektor Sjemeništa Redemptoris Mater iz Sarajeva don Michele Capasso.

 

Hrvoje Zaninović rođen je 5. rujna 1970. godine u Dubrovniku, od oca Levina i majke Stane. Od 1992. do 1995. sudjelovao je kao vojnik u domovinskom ratu, a kasnije, od 1996. radio je kao kuhar. Njegov poziv za prezbiterat sazrijevao je potpomognut pohađanjem Centra za zvanja u Splitu i Dubrovniku. Na Kristov poziv na svećeništvo odgovara dajući svoju raspoloživost Crkvi te 2011. godine predaje zamolbu za ulazak u sjemenište. Filozofske i teološke studije započeo je 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu kao bogoslov sjemeništa Redemptoris Mater u Sarajevu, a potom nastavio na Visokoj teološkoj školi u Biskupijskom misijskom sjemeništu Redemptoris Mater u Puli.

 

Župa sv. Andrije - Pile

 

Mlada misa 01

Mlada misa 02

Mlada misa 03

Mlada misa 04

Mlada misa 05

Mlada misa 06

Mlada misa 07