Dubrovačka Biskupija

Ljetni "Nightfever" u crkvi Male braće

U crkvi Male braće u Dubrovniku 11. srpnja održan je Nightfever u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Ovaj projekt međunarodnog karaktera pokrenut je 2005. godine u Kölnu, nakon Svjetskog dana mladih, a u Dubrovniku je prvi put održan 2013. godine. Kao i svake godine do sada, pobudio je interes mnogih stranih i domaćih gostiju, ali i stanovnika Grada, a osobito mladih.

 

Osmišljen je kao večer otvorenih vrata crkve s ciljem da ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogući trenutke molitve i meditacije. Specifičnost projekta je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika - hrvatski, engleski, španjolski, talijanski. Oko 40 mladih volontera na Stradunu su pozivali zainteresirane da uđu i zapale svijeću pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom na oltaru u crkvi Male braće. Unutar crkve posjetitelji su mogli i napisati svoje molitvene nakane, čitati Riječ Božju te slušati meditacije iz postsinodalne apostolske pobudnice upravljene mladima „Christus vivit“. Također, i sakramentu ispovijedi se moglo pristupiti na više stranih jezika.

 

Ovaj projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova, poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa, te Splita u kojem je ovaj projekt realiziran prvi put u Hrvatskoj 2012. godine. Velika posjećenost ovog molitveno-meditativnog programa i odaziv i stranih i domaćih gostiju svjedoči o potrebi ovakvog sadržaja i tijekom turističke sezone u Dubrovniku.

 

Prije početka Nightfevera misu za volontere predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Tea Kuzek

aDSC 0019

aDSC 0022

aDSC 0039

aDSC 0041

aDSC 0045

aDSC 0050

aDSC 0054

aDSC 0065

aDSC 0076