Ispiši ovu stranicu

Kamp za djevojčice i dječake na Šipanu ulazi u posljednji tjedan

  • Ponedjeljak, 22. srpnja 2019 09:09
Kamp za djevojčice i dječake na Šipanu ulazi u posljednji tjedan

Biskupijski ljetni kamp za djevojčice i dječake održava se i ove godine na Šipanu i to u četiri turnusa, a započeo je 1. srpnja. Na kampu sudjeluju djevojčice i dječaci u dobi od 11 do 14 godina iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije, a posljednji turnus održava se ovoga tjedna.

 

Kamp već četvrtu godinu uspješno organizira Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije, a voditeljica i idejna začetnica kampa je tajnica Vijeća vjeroučiteljica Željana Lučić.

 

Sadržaj kampa koji se održava u Pakljenoj na otoku Šipanu temelji se na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastoji se od trenutaka molitve, pjesme, zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe i drugih te izgradnje međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja. Ove godine sadržajima je dodna i molitva u tišini, što su djeca lijepo prihvatila. Na kraju svakog dana u krugu zajedništva sudionici jedni s drugima dijele svoja dnevna iskustva.

 

Uz djecu na kampu sudjeluju animatori i bogoslovi koji pomažu u odvijanju programa te odrasle osobe zadužene za pripremanje obroka. Svakog tjedna pridružuje im se i netko od svećenika radi tjednog euharistijskog slavlja.

 

A.T.

kamp 03

kamp 04

kamp 05

kamp 07

kamp 09

kamp 08

kamp 10