Ispiši ovu stranicu

Mlada misa don Josipa Mudrog

  • Ponedjeljak, 22. srpnja 2019 20:06
  • Medij
Mlada misa don Josipa Mudrog

 

Don Josip Mudri, mladomisnik Dubrovačke biskupije, proslavio je u nedjelju, 21. srpnja u svom rodnom kraju u Slavoniji. Prije početka procesije ispred okićene rodne kuće mladomisnik je primio roditeljski blagoslov, nakon čega je formirana procesija u kojoj su sudjelovali župljani župe sv. Roka, Rokovci i sv. Andrije, Andrijaševci, župljani župe Presvetog Spasitelja iz Mokošice gdje je mladomisnik bio kao bogoslov i đakon, djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, gdje je mladomisnik volontirao, mjesni KUD, bogoslovi i sjemeništarci Dubrovačke biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije.

 

Po dolasku pred vanjski oltar crkve sv. Andrije, mladomisnik je, nakon pozdrava župnika vlč. Đura Blumenšajna, uz pomoć sestre obukao misnicu i pristupio oltaru. U koncelebraciji su bili domaći župnik vlč. Đuro, propovjednik na mladoj misi don Ivica Pervan, dvojica domaćih sinova svećenika, dvojica mladomisnika iz Šibenske i Dubrovačke biskupije i drugi svećenici.

 

Propovjednik don Ivica je progovorio o svećeništvu i dao neke upute mladomisniku kao „stariji brat“, pokušavajući ga usmjeriti da se uvijek uzda u Boga u svom djelovanju. Na oltar su prineseni i darovi za mladomisnika: štola, časoslov, kalež, ciborij, kruh, vino i voda.

 

U svom obraćanju na kraju misnog slavlja mladomisnik don Josip je zahvalio mnogima koji su mu pomogli na putu do svećeništva, ali i u samoj organizaciji mlade mise. Posebno je istaknuo svoga župnika vlč. Đura, koji je odigrao ključnu ulogu u organizaciji ove mlade mise. Nakon euharistijskog stola, druženje se nastavilo kod obiteljskoj stola u obližnjoj sali.

 

Geslo koje je mladomisnik izabrao je: "Milošću Božjom jesam to što jesam" (1 Kor 15, 10), a svećeničku službu započinje kao upravitelj župe sv. Mihovila u Vignju.

 

don Tonći Ante Prizmić

Foto: Đivo Vidojević

Mlada don josip 01

Mlada don josip 02

Mlada don josip 03

Mlada don josip 01a

Mlada don josip 04

Mlada don josip 05

Mlada don josip 06

Mlada don josip 07

Mlada don josip 08

Mlada don josip 09

Mlada don josip 09a

Mlada don josip 10

Mlada don josip 11

Mlada don josip 12

Mlada don josip 13

Mlada don josip 13a

Mlada don josip 14

Mlada don josip 15

Mlada don josip 16

Mlada don josip 17

Mlada don josip 18

Mlada don josip 19

Mlada don josip 20

 

 

Medij