Dubrovačka Biskupija

U Gružu počela trodnevnica za svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, naslovnika župe i samostana

 

Prvi dan trodnevne duhovne priprave za svetkovinu titulara samostana i župe Uzvišenja svetog Križa u Gružu u Dubrovniku predvodio je u četvrtak, 12. rujna domaći sin ove župe, ovogodišnji mladomisnik don Tonći Ante Prizimić. U koncelebraciji su bili fr. Anto Kovačević i župnik fr. Mihael Mario Tolj. Liturgijsko pjevanje animirali su mladi bračni par Rebeka i Ivan Burum iz župe Mokošica.

 

Trodnevnica se nastavlja večeras i sutra molitve krunice koja počinje svakog dana u 18.30 sati i misnim slavljem s propovijedi u 19 sati. U petak, 13. rujna propovjednik će biti fr. Tomislav Kraljević OP, prior dubrovački, a u subotu, 14. rujna don Hrvoje Katušić, generalni vikar biskupije.

 

Središnje misno slavlje u nedjelju, 15. rujna u 18:00 sati u samostanskom klaustru predvodi fr. Ivan Marija Tomić OP, župni vikar župe Zagreb-Borongaj. Nakon mise u 19:00 sati slijedi procesija sa svijećama gruškom obalom koja završava u lučkom pristaništu blagoslovom barki i brodova, molitvom za pomorce i ribare i poginule hrvatske branitelje. 

 

Župa svetog Križa – Gruž

prvi dan 01

prvi dan 02

prvi dan 03

prvi dan 04

prvi dan 05