Dubrovačka Biskupija

Sestre Služavke malog Isusa nakon 81 godine službe oprostile se od župe u Mandaljeni

 

Nakon 81 godinu predanog služenja redovnice Služavke malog Isusa oprostile su se u nedjelju, 6. listopada od vjernika župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni.

 

Brojni vjernici zajedno sa župnikom don Vilimom Petrovićem sa zahvalnošću u srcu i tugom u oku oprostili od časnih. Župnik je istaknuo da ako ikada ponovno budu u mogućnosti neka se vrate na službu u ovu župu, vrhovna poglavarica s. Terezija Pervan je također zahvalila svima i izrazila žalost zbog odlaska.

 

Podsjetimo, Provincijalna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa, Provincija sv. Josipa iz Splita, donijela je odluku o ukinuću redovničke zajednice u Zavodu Josipovac u Mandaljeni, Župa Dubrovačka jer, zbog nedostatka dovoljnog broja sestra, nedostatka zvanja i zbog starosti sestara u Provinciji, nije uspjela pronaći zamjenu za s. M. Brigitu Rojnica, koja je izabrana za provincijalnu savjetnicu, a preostale tri sestre zbog starije dobi nisu u stanju same nastaviti život i djelovanje u Zavodu Josipovac.


S. M. Brigita Rojnica je vršila službu predstojnice redovničke zajednice u Zavodu Josipovac i službu medicinske sestre u Centru za rehabilitaciju Josipovac, a zbog izbora za provincijalnu savjetnicu svoje će djelovanje nastaviti u provincijalnoj kući u Splitu. Ostale sestre će biti raspoređene po samostanima Provincije.

 

A.T.

Fotografije: Župa sv. Marije Magdalene Mandaljena

 

wcasne mandaljena05

wcasne mandaljena02

wcasne mandaljena03

wcasne mandaljena04

wcasne mandaljena06

wcasne mandaljena07

wcasne mandaljena09

wcasne mandaljena10

wcasne mandaljena15

wcasne mandaljena01

wcasne mandaljena12

wcasne mandaljena16