Ispiši ovu stranicu

U Dubrovniku predstavljen program za mlade katolike: Forum Plus Startup Inkubator

  • Ponedjeljak, 07. listopada 2019 22:39

 

U Dubrovniku, u dvorani Ivana Pavla II., u petak, 4. listopada, održano je predstavljanje programa Akademije Forum Plus Hrvatska. Radi se o jednom od 4 modula Akademije, pod nazivom Forum Plus Startup Inkubator.

 

Inkubator, koji će se ove godine po prvi put održati i u Dubrovniku, predstavio je Silvio Puljić, predsjednik Forum Plus međunarodnog instituta i idejni začetnik te jedan od osnivača prve Akademije, koja je u Splitu održana prije 7 godina.

 

Uz Silvija govorili su i Petar Latinac, predsjednik Forum Plus Hrvatska, Josipa Brcanija, potpredsjednica te Filip Vučemilović, aktivni član splitske podružnice.

 

Okupljenim mladima naglašeno je kako je cilj Startup Inkubatora razvoj vlastite projektne ideje. Dokaz da se plodovi sudjelovanja na programu najčešće vide u cijeloj Hrvatskoj, niz je projekata, konferencija i pokreta koji su se razvili od strane bivših polaznika Akademije i nekoliko godina nakon njihovog sudjelovanja. Jedan od takvih primjera je projekt 72 sata bez kompromisa.

 

Osim razvitka ideje, svi govornici naglasili su važnost umrežavanja mladih katolika širom Hrvatske na ovaj način i sklapanje kvalitetnih i dugoročnih prijateljstava. Također, leadership i poduzetništvo teme su o kojima je potrebno opsežnije progovarati.

 

Na samom kraju predstavljanja održan je kratak kviz, a oni najpažljiviji iz publike koji su ponudili točne odgovore su nagrađeni. Predstavnici Foruma imali su priliku dan nakon predstavljanja, o programu progovoriti i u vjerskoj radio emisiji ''Svjetionik'', na Radio Dubrovniku.

 

Podsjećamo da će se program održati u 9 sveučilišnih gradova u Hrvatskoj. U Dubrovniku, kao i u ostalim gradovima, započinje 29. listopada 2019., a završava 17. prosinca. Predviđeno je 8 radionica s 4 koraka: upoznaj sebe, prepoznaj potrebe i prilike u društvu, aktiviraj svoju ideji i kreiraj tim.

 

Prijave su otvorene do 15. listopada, a prijaviti se je moguće na sljedećem linku: https://forms.gle/BPf8HRbonVhVGNn39. Sve detaljnije informacije moguće je saznati na društvenim mrežama Forum Plus Hrvatska.

 

Tereza Buconić

wforum-3

wforum-2