Dubrovačka Biskupija

Orebić: Susret za djecu i roditelje u župnoj zajednici

Za učenike prvih, drugih i trećih razreda osnovne škole i njihove roditelje u župi Pomoćnice kršćana u Orebiću na pučkoj pjevanoj misi 6. listopada organiziran je prigodni susret u župnoj zajednici. Župnik don Marko Stanić nije krio oduševljenje slikom pred sobom, pa je na početku mise pozdravio djecu, roditelje, vjeroučiteljice, učitelje i nastavnike, a posebno je zahvalio svima koji se brinu za duhovni rast djece i mladih. Također je spomenuo da, prema popisu za pohađanje vjeronauka, u prvom razredu ima 26, u drugom 22, a u trećem 30 učenika.

 

Kako je po želji pape Franje mjesec listopad proglašen posebnim mjesecom molitve i djelatne ljubavi za misije, župnik je u homiliji dijelom interpretirao, a dijelom pročitao poruku dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića za Izvanredni misijski mjesec.

 

Po završetku misnog slavlja druženje se nastavilo u župnoj dvorani. Djeca i njihovi roditelji su se mogli osvježiti sokovima i osladiti keksima uz srdačan razgovor i svijest kako je najljepše kad se obitelj nađe na okupu oko euharistijskog, a potom oko obiteljskog stola.

 

Župa Pomoćnice kršćana Orebić

 

Susret Or 004

Susret Or 005

Susret Or 021

Susret Or 022

Susret Or 023

Susret Or 024