Dubrovačka Biskupija

Mandaljena: Dan kruha u Centru za rehabilitaciju Josipovac

Mandaljena: Dan kruha u Centru za rehabilitaciju Josipovac

Misnim slavljem koje je predvodio don Vilim Petrović, župnik župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u petak, 18. listopada na poseban način u Centru za rehabilitaciju Josipovac obilježen je Dan kruha i zahvale za plodove zemlje.

 

Župnik se svim prisutnim djelatnicima, korisnicima, roditeljima i skrbnicima obratio s porukom punom ljubavi i zahvalnosti kako bi prenio pravu svrhu ovoga dana koji se obilježava u zahvalnosti Bogu na kruhu koji nam je dao, na ljudima koji su ga svojim trudom i radom obrađivali ali i na onom najvažnijem kruhu koji primamo u euharistiji.

 

Ovaj svečani trenutak misnog slavlja uz glazbenu pratnju i pjesmu uzveličale su volonterke Jelena Vidojević i Marta Šimunović, učenice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića kojima su se u pjesmi pridružili svi korisnici zajedno sa djelatnicima i roditeljima.

 

Korisnici su sami umijesili i pripremili kruh za ovaj poseban dan kako bi blagoslovljeni kruh mogli ponijeti svojim kućama i podijeliti ovu radost zahvale zajedno sa svojim obiteljima.

 

Nakon blagoslova kruha uslijedilo je čaščenje, druženje, pjesma ali i odmjeravanje sportskih snaga. Župnik Petrović se družio s korisnicima i priredio radosne trenutke mnogima, a posebno korisnici Nadi koja je s oduševljenjem listala „Glas koncila“. Svoje sportske snage odmjerio je i s korisnicom Marom koja se pokazala kao vrlo ozbiljan suparnik.

 

Na svečanom ručku župnika je ugostila v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zajedno sa djelatnicima i u znak zahvale uručila unikatan dar koji su korisnici posebno izradili za ovu prigodu.

 

Centar za rehabilitaciju Josipovac

 

Josipovac 01

Josipovac 02

Josipovac 03

Josipovac 04

Josipovac 05

Josipovac 06

Josipovac 07

Josipovac 08

Josipovac 09