Ispiši ovu stranicu

Drugi dan volonterske akcije

  • Nedjelja, 20. listopada 2019 19:41
Drugi dan volonterske akcije

Drugi dan volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ u Dubrovniku je započeo 19. listopada u ranim jutarnjim satima. Volonteri su naporno radili tijekom cijelog dana na više gradskih i prigradskih lokacija.

 

Odvijale su se one najveće akcije koje zahtijevaju najviše volontera te najintenzivniji rad. Volonteri su posjetili tri kuće te jedan stan socijalno ugroženih obitelji, te su im svojim intenzivnim radom pokušali omogućiti život u normalnim uvjetima. Osim što su se bavili čišćenjem prostora, vrijedni volonteri su se zajedno s obiteljima družili te stvarali nova poznanstva.

 

Čistili su također i velika odmarališta uključujući most dr. Franja Tuđmana koji su volonteri posjetili već prošle godine. Bez obzira na to što je most već i prošle godine bio uključen u ekološku akciju, volonteri su imali pune ruke posla. Ono što je sigurno, sudionici će naučiti brinuti o okolišu bolje od svojih prethodnika.

 

Osim mladih volontirali su i oni malo manji. Kako i prethodne godine tako i ove zajedno s volonterima bili su i skauti zdruga sv. Vlaha. Dio skauta čistio je crkvu Gospe od obrane na Dupcu te crkvu u Mandaljeni zajedno s dvoranom te vrtom, dok je drugi dio skauta čistio zelene površine Caritasa, pripremao poklone za sutrašnju akciju te pravili sok od metvice.

 

Također, odvijao se i nastavak jučerašnjih akcija, dio volontera ostao je u Caritasu gdje su nastavili osposobljavati Caritasovu knjižnicu, prenosili namještaj te se družili s djecom.

 

U subotu su završile sve radne akcije 72 sata bez kompromisa te se u nedjelju nastavljaju one društvene, gdje će volonteri posjetiti naše sugrađane treće životne dobi u Domu za starije i nemoćne osobe „Domus Christi“. Podijeliti će poklone koje su vrijedni skauti pripremili, družiti se i razmjenjivati iskustva.

 

Nedjeljne akcije završavaju euharistijskim slavljem u 18 sati u crkvi sv. Mihajla koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon euharistijskog slavlja uslijedi će roštilj za sve volontere te druženje.

 

72 sata bez kompromisa - Dubrovnik

subota 02

subota 01

subota 04

subota 03

subota 05

subota 06

subota 07

subota 08

subota 09

subota 10

subota 11

subota 12

subota 13