Ispiši ovu stranicu

Misijska nedjelja u Blatu: Prisjećanje na odlazak prvih sestara Družbe Kćeri Milosrđa u misije

  • Utorak, 22. listopada 2019 09:34

 

Nalazeći se u jubilarnoj godini kojom se slavi 100 godina postojanja Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, redovnice ove Družbe u Blatu na otoku Korčuli misijsku nedjelju, 20. listopada proslavile su misi u 9 sati u župi Svih svetih malim igrokazom o bl. Mariji Propetog Isusa Petković i njezinim prvim sestrama misionarkama.

 

Igrokazom su se svi okupljeni podsjetili kako je 1936. godina u Družbi Kćeri Milosrđa bila obilježena jednim velikim putovanjem. Naime, te godine utemeljiteljica Družbe s. Marija Propetog Isusa Petković, na poziv franjevca o. Leonarda Ruskovića, poslala je svoje sestre, duhovne kćeri, u Južnu Ameriku. Družba je djelovala svega šesnaest godina, a prve sestre već su odlazile iz svoje drage Domovine na daleki, drugi kontinent.

 

Taj događaj uspješno su uprizorila djeca iz župe Blato.

 

Misno slavlje predvodio je župnik i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević koji je u propovijedi govorio o značenju i važnosti misija u životu Crkve, te predstavio neke naglaske papinog pisma „Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu“ uz Izvanredni misijski mjesec. Objasnio je kako svaki kršćanin može biti misionar na tri načina: moleći, dajući milostinju i navješćujući životom Radosnu vijest.

 

s. M. Juliana Beretić

 

misijska Blato 01

misijska Blato 02

misijska Blato 04