Dubrovačka Biskupija

Biskupijski susret dječjih zborova u Čilipima: Budimo strpljivi jedni s drugima kao što je Bog strpljiv s nama

 

Treći susret dječjih pjevačkih zborova Dubrovačke biskupije održan je u subotu, 26. listopada, ove godine u župi sv. Nikole u Čilipima. Dobrodošlicu članovima zborova i njihovim voditeljima koji su pristigli iz osam župa s područje cijele biskupije poželio je župnik don Josip Barišić te ih upoznao s crkvom i župom u koju su stigli. Predsjednik Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije Joško Mikuš zahvalio je zborovima što su se prijavili i došli na ovaj godišnji susret, a njihovim župnicima je zahvalio na podršci.

 

Susret je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi kojeg je predvodio i na njemu propovijedao dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Biskup je na početku upitao sudionike susreta da mu pokušaju reći što im sve treba da bi im bilo lijepo zajedno na misi. Na misi je lijepo biti zajedno kad se zajedno moli, kad svećenik lijepo propovijeda, ali i kada se lijepo pjeva. Za to treba imati zbor, voditelja zbora, lijep glas, truditi se, vježbati, sve su to djeca nabrajala.

 

To nas dovodi do smisla današnjeg evanđelja, kazao je biskup, a ono govori o Bogu koji je jako strpljiv s nama ljudima. Potrebno je i da mi budemo strpljivi sa sobom i jedni s drugima.

 

I vi ste trebali biti strpljivi dok ste vježbali, strpljivi s drugima i s voditeljima, kazao je biskup djeci. Budite to i dalje. Bog je strpljiv s nama, budimo i mi strpljivi jedni s drugima. I vi voditelji ste trebali biti strpljivi s djecom, budite to i dalje.

 

Biskup je također pozvao i djecu i voditelje da pruže uvijek još jednu novu priliku jedni drugima, a članove vijeća koja su organizirala i ovaj susret da također budu strpljivi u cijelom tom zahtjevnom poslu.

 

Smotra dječjih zborova počela je nakon mise, a pjesmama na temu euharistije okupljenima su se predstavili zborovi iz župa: Svih svetih iz Blata, sv. Ilara iz Mlina, sv. Josipa iz Vela Luke, sv. Srđa i Baha iz Pridvorja te iz Dubrovnika iz župa: sv. Andrija, sv. Petar - Boninovo, Sveti Križ - Gruž, sv. Mihajlo -Lapad.

 

S obzirom na to da se susret održavao u Izvanrednom misijskom mjesecu na kraju susreta svi zborovi su zapjevali poznatu pjesmu „Tamo gdje palme cvatu“.

 

Dubrovački biskup i članica Vijeća za kulturu i znanost Marija Brčić na kraju su svim zborovima podijelili uspomene na ovaj susret.

 

Za rekreativni dio programa pobrinulo se Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije s predsjednicom Anom Marčinko i animatorima koji su za male pjevače organizirali i vodili niz igara, naučili ih neke bansove te su uz puno smijeha i radosti ispunili zajedničko vrijeme.

 

A.T.

Fotografije: Vijeće za mlade

 

Djecji 00

Djecji 01

Djecji 02

Djecji 03

Djecji 04

Djecji 07

Djecji 08

Djecji 09

Djecji 10

Djecji 11

Djecji 12

Djecji 13

Djecji 14

Djecji 15

Djecji 16

Djecji 17

Djecji 20

Djecji 21

Djecji 22

Djecji 23

Djecji 24

Djecji 25

Djecji 26

Djecji 27

Djecji 30

Djecji 31

Djecji 33