Dubrovačka Biskupija

Ministranti na izletu u Splitu

 

Oko 150 ministranata s područja Dubrovačke biskupije sudjelovalo je u subotu, 16. studenog na godišnjem izletu u organizaciji Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije. Ovog puta destinacija je bila Split u kojem su ministranti posjetili katedralu sv. Dujma te katedralnu riznicu uz stručno vodstvo sakristijana Iva Crnogorca. Mnogi ministranti su iskoristili i mogućnost popeti se na zvonik s kojega je, usprkos lošem vremenu, prostirao prekrasan pogled na povijesni dio Splita. Uslijedio je posjet Nadbiskupijskom sjemeništu gdje su ih dočekali rektor sjemeništa dr. don Edvard Punda i prefekt don Vedran Torić koji je i pozdravio sve nazočne.

 

Svjedočanstvo svećeničkog poziva kojeg razvija upravo u ovoj ustanovi podijelio s ministrantima dubrovački sjemeništarac Đivo Vidojević. Misno slavlje predvodio je mladomisnik don Ante Tonći Prizmić, a prigodnu propovijed uputio je predstojnik Vijeća za duhovna zvanja Dubrovačke biskupije don Marin Lučić. U propovijedi je istaknuo kako svatko ima neki poziv te da je bitno biti blizu Isusu, biti uvijek blizu oltara, usmjereni prema euharistiji. "Vi ste danas ministranti, okupljate se oko stola Gospodnjeg i potičem vas da to. Svaki put kad smo na oltaru mi se pripremamo biti Isusovi, da prvenstveno budemo dobri ljudi. Isus nam u tome pomaže. Svake nedjelje kad se okupljamo na euharistiju Isus nam pomaže otkriti koji je to naš poziv." 

 

Trebate uvijek prebirati u svom srcu tko sam, što Bog želi da ja budem, posvijestio je don Marin i nastavio: "Kako je lijepo biti blizu Isusu, osjetiti ga i taj osjećaj, tu spoznaju dijeliti s drugima - eto to je poziv ministranta.“

 

Po završetku misnog slavlja organiziran je zajednički ručak i druženje na igralištu u sklopu sjemeništa. Na povratku posjetili su svetište Gospe Lurdske u Vepricu.

 

Vijeće za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije

 

wministranti split 02

wministranti split 07

wministranti split 08

wministranti split 09

wministranti split 10

wministranti split 11

wministranti split 13

wministranti split 14

wministranti split 15

wministranti split 16

wministranti split 18

wministranti split 19

wministranti split 20

wministranti split 22

wministranti split 23