Dubrovačka Biskupija

Blato: Redovnice Družbe Kćeri Milosrđa proslavile Dan provincije

U nedjelju 24. studenoga na svetkovinu Krista Kralja Družba Kćeri Milosrđa TSR Sv. Franje koju je u Blatu 1920. osnovala Marija Propetog Isusa Petković proslavila je Dan svoje provincije. Svečanu misu u samostanskoj kapeli u Blatu prevodio je don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih svetih Blato. Na misi je pjevao mješoviti župni zbor, a predvoditelju slavlja su asistirali mladi bratimi.

 

Propovjednik je podsjetio kako je ovaj blagdan ustanovljen 1925. godine te se njime naglašava cilj liturgije i povijesti, a to je proslava Gospodara vremena, koji je početak i svršetak, Alfa i Omega. Biblijski tekstovi opisuju o kakvom se kralju radi. Njegovo kraljevstvo je drugačije od kraljevstava ovog svijeta, u njemu on ne vlada silom već ljubavlju, a posebna briga su mu grešnici, gladni, napušteni, bolesni, isključeni… On sam nije došao da mu služe nego da služi.

 

Susresti siromahe i potrebite i pomoći im znači susresti Krista i njemu pomoći. To je poziv svim kršćanima a na poseban način o njima u Crkvi brine Caritas prepoznajući u njima lice Isusa Krista.

 

Pred sam kraj misnog slavlja prigodnim riječima obratila se s. M. Domagoja Marić, kućna predstojnica u Kući Matici u Blatu.

 

Spomenimo i to kako je dekan Kovačević današnju misu služio po prvi puta s kaležom koji je dar časne majke Cristine Orsilo, kojeg je ona samostanu uručila prilikom svog dolaska na svečano otvaranje Jubilarne godine početkom listopada.

 

Medijska grupa Župe Svih svetih Blato

Samostan kk 01

Samostan kk 02

Samostan kk 03

Samostan kk 04

Samostan kk 05

Samostan kk 06

Samostan kk 07