Dubrovačka Biskupija

Listić "Advent u obiteljima" za 1. nedjelju došašća. Pošaljite fotografije svoje obitelji uz adventski vijenac

 

„Advent u obiteljima“, naslov je listića koji za predstojeće adventsko vrijeme izrađuje Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

 

U uvodu prvog listića se podsjeća kako je liturgijsko vrijeme došašća vrijeme intenzivnije molitve, velikodušne bratske ljubavi prema siromasima, te vrijeme iščekivanja Kristova dolaska u tišini, te se dodaje: „Živimo u civilizaciji buke, društvu koje vodeći se logikom veće i brže zarade komercijalizira i Došašće i Božić. U toj buci koja nas sa svih strana okružuje, u blještavilu kiča, ne možemo susresti Boga. Tišina i mir, su preduvjeti za istinski susret s Bogom, a vrijeme Došašća nas upravo na to poziva: Susresti Boga u tišini i miru vlastita srca. Nemojmo dopustiti da nam 'ukradu' došašće i Božić!“

 

Vjernici se pozivaju da svoju dom učine kućnom crkvom. Pod nazivom „1. nedjelja došašća u mom domu“ vjernicima su ponuđene molitve s razmatranjima uz paljenje prve adventske svijeće kao i niz poticaja za molitve ali i djela ljubavi u tom tjednu.

 

Na kraju se vjernici s područja Dubrovačke biskupij epozivaju da slike svoje obitelji uz adventski vijenac pošalju na e-mail Vijeća: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Cijeli listić imate u privitku.

 

Angelina Tadić