Dubrovačka Biskupija

Budući animatori na drugom vikendu formacije

Budući animatori na drugom vikendu formacije

Drugi  vikend temeljne formacije animatora održan je od 29. studenoga do 1. prosinca u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Uz vodstvo dvadesetak animatora instruktora i specijalaca, sveukupno pedeset polaznika je obradilo temu „ Mjesto i pripadnost animatora u zajednici”.

 

U ovaj trodnevni program uključene su interaktivne radionice, rad u grupama te molitveni i zabavni programi koje organiziraju i osmišljavaju animatori instruktori i specijalci, a sve to pod vodstvom animatora instruktora Dubrovačke biskupije Antuna Tomaševića. Kroz radionice su sudionici mogli obratiti pažnju na sve zajednice kojima pripadaju poput obitelji i Crkve te kako kroz te zajednice mogu djelovati kao animatori. Također osvrnuli su se na poslanje animatora i kako kroz zajednicu doći do suglasja, čak i kada im se mišljenja ne podudaraju.

 

U subotu na blagdan sv. Andrije misno slavlje predvodio je generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Tumačeći evanđelje prenio im je poruku o tome kako svaki apostol u jednom trenutku života u potpunosti odluči sve ostaviti za viši cilj, tj. kako bi slijedio Krista.

 

Prvu nedjelju došašća, a ujedno i početak nove liturgijske godine, polaznici su obilježili euharistijskim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Biskup se u propovijedi osvrnuo na živote mladih svetaca koji su odlučili svojim životom svjedočiti vjeru. Također je mlade potaknuo da se trude razumjeti i na kraju prihvatiti Božju volju u njihovim životima.

 

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Salezijanske obitelji te Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

 

Mladi Dubrovačke biskupije

Drugi vikend 01

Drugi vikend 02

Drugi vikend 03

Drugi vikend 04

Drugi vikend 05

Drugi vikend 06

Drugi vikend 07

Drugi vikend 08

Drugi vikend 09

Drugi vikend 10

Drugi vikend 11

Drugi vikend 13

Drugi vikend 14