Dubrovačka Biskupija

Služba riječi uz paljenje druge svijeće u Dubrovniku: Isus donosi mir našem srcu

Služba riječi uz paljenje druge svijeće u Dubrovniku: Isus donosi mir našem srcu

Priprema za slavlje Kristova rođenja nastavlja se kroz adventski program paljenja četiriju svijeća na adventskom vijencu u Dubrovniku „Tvoje svjetlo daje mi nadu“. U subotu, 7. prosinca, uoči druge nedjelje došašća na prostoru između Kneževa dvora i katedrale, službu riječi je predvodio novi katedralni župnik don Marin Lučić, a drugu svijeću je upalila zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

 

Župnik Lučić je u svom nagovoru kazao da Bog po Isusu „stavlja ruku u naše srce“ i daje nam mir, jer danas je čovjeku najpotrebniji upravo mir, i to mir srca. Gospodin dolazi „ispuniti naša srca svojim mirom, on je mir naš, on je jedini koji može ispuniti naše srce, naše srce koje je podmuklo, koje je nemirno, koje traži, koje čezne“, kazao je don Marin, naglasivši ulogu i Duha Svetoga koji nas otvara Isusovom dolasku. Istaknuo je i da je Gospodin blizu, da je Božić zapravo već došao jer Božić je svaki dan, Isus je među nama prisutan, a proslava blagdana Božića je proslava Isusovog rođenja.

 

Katedralni zbor pod vodstvom Maje Marušić pjevao je adventske pjesme, a nakon obreda dijeljene su prikle, hrostule i čaj uz druženje u ozračju radosnog iščekivanja.

 

Adventski program „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ organiziraju Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i Grad Dubrovnik.

 

Šime Zupčić

W IMG 7357

w IMG 7364

W IMG 7371

W IMG 7372

W IMG 7408

W IMG 7410

W IMG 7386

W IMG 7389

W IMG 7393

W IMG 7373

W IMG 7403