Dubrovačka Biskupija

Božićna priredba učenika Biskupijske klasične gimnazije

 

Božićna priredba učenika Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti održana je u subotu 14. prosinca u dvorani Ivana Pavla ll. u Dubrovniku. Uz učenike, profesore i djelatnike škole okupili su se i roditelji, članovi obitelji i prijatelji učenika kako bi u predbožićnom ozračju zaželjeli jedni drugima sretan i blagoslovljen Božić.

 

Priredba je započela izvedbom školske klape koja je zakolendala 'Dobra večer, dobri ljudi' i zapjevala tradicionalnu božićnu pjesmu 'Raduj te se, narodi'. U glazbeno-scenskom programu učenici su recitirali, pjevali i glumili. Učenici prvog razreda pripremili su video i izvedbu 'Tradicija izložbe božićnih jaslica'. Maturant Luka Musladin je pročitao molitvu Tome Akvinskog. Trećaši su uz pomoć Bruna pokazali adventske pripreme u svom razredu kroz video uradak. Drugaši su zapjevali pjesmu 'All I want for Christmas is You' i prigodni igrokaz koji odgovara na pitanje koji je smisao slavljenja Božića. Na samom kraju su prvaši zapjevali 'Jingle bells'. Školska klapa je još izvela pjesme 'Kristov put' i 'Bijeli Božić' pod mentorstvom profesorice glazbene umjetnosti Mare Manjić.

 

Mons. Uzinić je rekao da je gledajući priredbu i sam promislio na jednu misao iz apostolskog pisma 'Admirabile signum' pape Franje, koje su učenici kroz svoje izvedbe tako lijepo prenijeli. Zahvalio je gimnazijalcima što su kroz svoju priredbu pokazali što je sve Božić ali što nisu zaboravili da je Božić Isusov rođendan i pri tome je svima prisutnima zaželio sretan Božić.

 

Na kraju se svima obratio ravnatelj klasične gimnazije don Josip Lebo koji je istaknuo da bi htio na kraju reći tri stvari: zahvaliti, potom čestitati i pozvati. Zahvalio je svim đacima i profesorima na izvedbama i svima koji su došli na priredbu. Pohvalio je učenike od prvog do četvrtog razreda na dobro izvedenom programu, kao i voditeljice koje su ih pripremale. Posebno je zahvalio zboru naglasivši da su na ponos školi. Zahvalio je biskupu na dolasku i lijepim riječima i bivšem ravnatelju don Bernardu Pleši. Potaknuo je sve prisutne na kraju da ljube Isusa iskrena srca i da dolaze jaslicama vidjeti maloga Isusa i pokušaju u svom životu živjeti radost Božića da nam se rodio Sin Božji. Na kraju je sve prisutne pozvao da podjele trenutke druženja u predvorju uz prikle i čaj.

 

Božićnu priredbu su vodile učenice trećeg razreda Klasične gimnazije Petra Macan i Ana Ljubičić.

 

Jelica Gjenero

Priredba 01

Priredba 02

Priredba 03

Priredba 04

Priredba 05

Priredba 07

Priredba 08

Priredba 08a

Priredba 09

Priredba 10

Priredba 11

Priredba 12

Priredba 13

Priredba 14

Priredba 15