Dubrovačka Biskupija

Prvi "SQUIZzz" u sklopu "Adventa u SKAC-u"

U sklopu prvog „Adventa u SKAC-u“ u Dubrovniku u petak, 20. prosinca prvi put je organiziran „SQUIZzz“ odnosno kviz općeg znanja za mlade koji je održan u dvorani Ivana Pavla II.. U kvizu je sudjelovalo trinaest ekipa s tri ili četiri člana. Kviz se sastojao od trideset pitanja u obliku anagrama, asocijacija, povezivanja pojmova, imenovanja osoba sa slike te drugih. Ekipe su trebale pokazati znanje iz područja sporta, geografije, povijesti, znanosti, religije i multimedija.

 

Pobjednik prvog SKAC-ovog „SQUIZzz-a“ je četveročlana ekipa „Sv. Mihajlo“ koja je za svoje pokazano znanje dobila i nagrade. A članovi pobjedničke ekipe su don Robert Karačić, Ivana Kurtela, Luka Papić i Ivo Roko. 

 

Nakon kviza druženje je nastavljeno na SKAC-ovoj adventskoj 'kućici' na terasi bivšeg samostana sv. Klare  gdje su se posjetitelji počastili palačinkama, priklama, vaflima i kobasicama. Bio je to peti susret, a organizatori SKAC_DU poziva mlade i na šesti susret, a ujedno i Božićno druženje uz tombulu, koje će se održati u ponedjeljak 23. prosinca na
terasi bivšeg samostana sv. Klare s početkom u 19:30h. 

 

Advent u SKAC-u organizira Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU).

 

Luciana Lonac

dsc 0155w

wdsc 0142

wdsc 0139

wdsc 0111

wdsc 0102

wdsc 0163a

wdsc 0161