Dubrovačka Biskupija

Peti humanitarni koncert klapa u župi sv. Mihajla u Lapadu

Tradicionalni, već petu godinu za redom, humanitarni koncert božićnih pjesama dubrovačkih klapa održan je u subotu, 28. prosinca, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku.

 

Na koncertu su nastupile klapa Ragusa, klapa Staglin, klapa Cavtajke,  klapa ZLD- zračna luka Dubrovnik, klapa Čilipi te solistica Suzi Sokol. Ove godine, po prvi puta, dubrovačkim klapama pridružile su se i klape od Primorja do Konavala. Voditeljica koncerta, također već petu godinu po redu, bila je Nila Miličić Vukosavić.

 

Dupke puna crkva publike uživala je u tradicionalnim božićnim pjesmama u izvedbi klapa: Radujte se narodi, Narodi nam se, Kyrie Eleison, U sve vrijeme godišta i ostale.

 

Na kraju koncerta, okupljenima se obratio Đuro Bratičević, umjetnički voditelj manifestacije, i zahvalio svim klapama što se svake godine odazovu volonterski sudjelovati u koncertu te pjesmom doprinesu za plemenite svrhe.

 

Pozdrav i zahvalu uputio je i don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla, te naglasio kako su vjernici već pokazali dobru volju i rado sudjeluju u humanitarnim akcijama poput ove, te i ponekad mali prinosi ove župe često potaknu i druge da se angažiraju. Poručio je svima okupljenima da se nikada ne boje tražiti pomoć, već da kada god je potrebno, obrate se župnom uredu koji stoji na raspolaganju i koji će pokušati naći način za pomoć. Jedan od takvih upita rezultirao je i ciljem ovogodišnjeg koncerta, a to je prikupljanje sredstava za kupnju endoskopskog aparata za djecu. Zahvalio se svim sudionicima, svima koji su omogućili održavanje koncerta i odazivu svih ljudi jer su svi zajedno doprinijeli i pomogli da se humanitarna svrha ovog koncerta ostvari.

 

Do sada, kroz protekle četiri godine, tijekom ista četiri božićna koncerta, prikupljeno je više od 140 000 kn za razne svrhe kao što su nabavka opreme za Opću bolnicu Dubrovnik i obitelji u potrebi. Na ovogodišnjem koncertu humanitarnog karaktera prikupljala su se sredstva za kupnju endoskopskog aparata za djecu za odjel otorinolaringologije Opće bolnice Dubrovnik te za potrebe Caritasa župe sv. Mihajla.

 

Tea Kuzek

02

01

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12a

13

14

15