Ispiši ovu stranicu

Božićni koncert gruških crkvenih zborova

  • Nedjelja, 29. prosinca 2019 15:27
Božićni koncert gruških crkvenih zborova

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca održan je već tradicionalni Božićni koncert u crkvi Sv. Križa u Gružu u Dubrovniku. Na koncertu su sudjelovali mješoviti pjevački zbor i dječji zbor župe pod vodstvom prof. Marije Brčić izvodeći božićne pjesme koje se nemaju prilike često čuti.

 

Uz tradicionalne pjesme, tu su se našle i pjesme Emila Cossetta, Anđelka Igreca, Zlatka Kamenjarina, Dubrovčana Joška Mikuša i Frana Đurovića, pjesme međimurskog kraja itd.. Program je bio vrlo raznolik, tako da su zaista svi uživali i svojim velikim pljeskom kojem se pridružio župnik fr. Mihael Mario Tolj, izrazili želju da ovakvi koncert traju i duže od 60 minuta koliko je ovaj trajao.

 

Kao solisti na instrumentima nastupili su prof. Anis Krasovac (vioina), te učenica glazbene škole Klara Brčić (flauta). Kao solisti pjevači nastupili su: s. Josipa Otahal i Jelica Crnčević, te djeca: Kiara i Mara Šimunović, Antea Miletić, Antea Petrina, Nikoleta Popović, Lucija Lučić, Roza Bukvić, Brigita Režić, Klara Brčić, Mihaela Ivanović i Petrunjela Baule.

 

Župljani župe Svetog Križa, a i mnogi koji to nisu, svake godine s nestrpljenjem očekuju ovaj Božićni koncert, a to su pokazali i ove godine ispunivši crkvu svojim dolaskom.

 

Župa Svetog Križa - Gruž

Gruz b k 01

Gruz b k 02

Gruz b k 03

Gruz b k 04

Gruz b k 05

Gruz b k 06

Gruz b k 07

Gruz b k 08