Ispiši ovu stranicu

Ston: Čestitka povodom proslave sv. Vlaha, zaštitnika Stona

  • Srijeda, 15. siječnja 2020 12:48
Ston: Čestitka povodom proslave sv. Vlaha, zaštitnika Stona

Župa sv. Vlaha i Općina Ston uputili su čestitku povodom nadolazeće Feste sv. Vlaha, zaštitnika Stona.

 

U uvodu čestitke navodi se misao sv. Pavla apostola iz poslanice Galaćanima: „Plod su Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, uzdržljivost.“

 

„Kroz burna stoljeća slave, stradanja i novog života, naši su pradjedovi sačuvali slobodu, vjeru i mir. U sjeni svojih crkava i kapelica molili su zagovor nebeske Majke Marije te svojih svetaca i mučenika za blagoslov obitelji, polja i mora što život daje. Sva svoja nadanja, pouzdanje, ljubav; uvijek su gradili s dragim Bogom. Danas mi svu ljubav svoju, za obitelj, Boga i narod - njima u čast, nama na ponos, budućim pokoljenjima u zavjet - prinosimo Bogu na oltar“, stoji u čestitki.

 

Uz želju za obiljem Božjeg blagoslova svima u domovini Hrvatskoj, pomorcima, vojnicima, iseljenicima, prijateljima diljem svijeta koji ljubomorno njeguju odanost Bogu i domovini te mole zaštitu sv. Vlaha, biskupa, mučenika i Parca, čestitku potpisuju ovogodišnji stonski festanjuli Davor Cvjetanović i Stijepo Memunić te načelnik Vedran Antunica i župnik don Miljenko Babaić.

 

A.T.