Dubrovačka Biskupija

List „Naša Gospa“ predstavlja nove osobe u službama katedralne župe

List „Naša Gospa“ predstavlja nove osobe u službama katedralne župe

„Naša Gospa“, list katedralne župe Dubrovnik, u svom posljednjem 59. broju donosi pregled događanja u Gradskoj župi kroz proteklu godinu te niz razgovora s novim osobama u službama u ovoj župi.

 

Novi katedralni župnik don Marin Lučić koji je u službu uveden na prvu nedjelju došašća 1. prosinca u uvodniku piše kako je kroz cijelu svoju svećeničku formaciju na razne načine bio povezan s katedralom, a i nakon svećeničkog ređenja ubrzo je postao kapelan ove župe i susjedne župe sv. Andrije te je usko surađivao sa župnikom don Stankom Lasićem koji mu je kao stariji brat, očinskom brigom, davao priliku da raste. Župnik, uz ostalo, najavljuje nastavljanje izlaženja „Naše Gospe“, katedralnog lista kojeg je don Stanko pokrenuo 1995. godine, a koji je dobar preglednik događaja u ovoj župi i sjajan evangelizator.

 

„Nadam se da će ovaj broj Naše Gospe, pripremajući se i moleći za Sinodu, obnoviti mladost duha svih krštenika naše župne zajednice i potaknuti nas na služenje, na evangelizaciju“, ističe župnik u uvodniku.

 

Mladi u novom broju mogu pročitati sažetak postsinodalne pobudnice pape Franje koju je uputio upravo mladima „Krist živi“, a svi vjernici se mogu bolje upoznati s Biskupijskom sinodom koja je svoj pripremni period započela na svetkovinu Duhova.

 

Tu je i svjedočanstvo vjernice o tome kako je postala klanjateljica Trajnog euharistijskog klanjanja Dubrovačke biskupije, predstavljanje molitvene zajednice Effatha i katoličkih skauta koji djeluju u župi.

 

Kroz razgovore su predstavljeni novi katedralni vikar i kancelar Dubrovačke biskupije don David Marjanović, zatim ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije koja se nalazi na području ove župe don Josip Lebo, nova sakristanka s. M. Janja Jurman i nova katehistica s. Katarina Mihić, nova voditeljica Mješovitog katedralnog zbora Maja Marušić, a tu je i razgovor sa s. Veronikom Duhatov, koja je nakon pet godina služenja u katedrali upućena na novu službu u Zagreb.

 

U novom broju mogu se pročitati i putopisi s hodočašća na koja su župljani išli, razne vijesti iz župe, popisi krštenih, vjenčanih i preminulih u protekloj godini, duhovna promišljanja i razni drugi sadržaji. Broj je bogato opremljen fotografijama i izišao je na 60 stranica.

 

Angelina Tadić