Dubrovačka Biskupija

Koncert u Kuni u čast sv. Vlaha

Koncert u Kuni u čast sv. Vlaha

Na Sv. Vlaha 3. veljače u župnoj crkvi u Kuni na poluotoku Pelješcu održan je koncert u čast sv. Vlahu za župljane župa Kuna, Donja Vrućica i Trpanj. Na koncertu su nastupili: vokalna skupina Con Anima Musica iz Poljske i Klapa Divna iz Trpnja. Župnik don Alen Keri na početku je pozdravio izvođače i vjernicima koji su stigli iz svih župa poželio da uživaju u koncertu.

 

Con Anima Musica je četvoroglasna klapa iz Poljske, koja pjeva pjesme iz renesanse i baroka,ali također i moderne pjesme. Pjevaju od 2013. godine. Nastupaju po Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj a sada i u Hrvatskoj. 

 

Klapa Divna  dolazi iz  Trpnja na Pelješcu. Osnovana je 2015. godine i broji osam članica. Klapa njeguje tradicijski način izvedbe izvornih napjeva većinom s područja otoka Korčule i južnog dijela poluotoka Pelješca, a na programu su i pjesme duhovnog izričaja, kao i popularne skladbe u obradama za klape. Klapa je nastupala na mnogobrojnim humanitarnim priredbama i koncertima,  sudjelovale su na mnogim  klapskim susretima, na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu nastupile su kao klapa debitanti. Održale su i  samostalni Božićni koncert u katedrali u Sarajevu, te već petu godinu sudjeluju na koncertu "Kao nekad pred Božić" u Sarajevu.  Klapa je sudjelovala na Internacionalnom Choir Festivalu u Veroni , Italija, gdje su osvojile srebro. Voditelj Klape je Ivan Salečić iz Smokvice. 

 

Župa Velike Gospe – Kuna

Foto: Boris Poluta

Kuna konc 01

Kuna konc 02

Kuna konc 03

Kuna konc 07

Kuna konc 04

Kuna konc 05

Kuna konc 06

Kuna konc 08

Kuna konc 09

Kuna konc 09b

Kuna konc 11

Kuna konc 10