Dubrovačka Biskupija

Pridvorje: Dan policijske kapelanije "Sv. Vlaho"

Pridvorje: Dan policijske kapelanije "Sv. Vlaho"

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju u četvrtak, 6. veljače, proslavljen je zaštitnik Policijske kapelanije „Sveti Vlaho“.

 

Na svečanoj misi sudjelovali su brojni policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođeni načelnikom Ivanom Pavličevićem i njegovim zamjenikom Mirom Bajom, a svojim dolaskom slavlje su uveličali i zamjenik Policijske uprave zadarske Nikola Šindija te načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

 

Misu je predvodio don Ivo Topalović, vojni i policijski kapelan iz Zadra, a koncelebrirali su policijski kapelan domaćin fra Ivo Kramar i te fra Ilija Stipić, a slavlju je nazočio i fra Drago Ljevar.

 

U nadahnutim riječima propovijedi kapelan Topalović je istaknuo težak život redarstvenika koji često protkan trenucima radosti, ali i tuge, uspjehom i neuspjehom. Ali sve se u životu lakše nosi ako se voli i ako dozvolimo da nas zahvati ona ljubav koja se nije štedjela, ljubav koja se za nas rodila i koja je nosila križ čovjekove nesavršenosti. Ta ljubav je formirala i svetog Vlaha koji se vrlo rano opredijelio za Isusa Krista pomažući cijeli svoj život bolesnima i potrebitima.

 

Sv Vlaho pu 01

Sv Vlaho pu 02

PU dubrovačko-neretvanska