Dubrovačka Biskupija

Blato: Izborna skupština bratovštine i glazbene udruge sv. Vincenca

Bratovština sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova i Hrvatska glazbena udruga „Sv. Vincenca“ održale su u Blatu na otoku Korčuli, u nedjelju, 9. veljače redovnu godišnju skupštinu, koja je ove godine bila i izborna.

 

Na još jedan dvogodišnji mandat ponovo su izabrani dosadašnji sastavi Uprave bratovštine i Upravnog odbora glazbene udruge. Tako su za starješine bratovštine potvrđeni Ivan Grego Ružir i Teo Šeparović Burćina, a za predsjednika glazbene udruge Teo Šeparović Burćina te dopredsjednika Ivan Grego Ružir.

 

Na skupštini su dodijeljena priznanja i jeruzalemske Biblije koje su za neprekidni desetogodišnji rad u HGU „Sv. Vincenca“ dobile Ivana Šeparović Burćina i Gabrijela Tomašić Brnardo. Za neprekidni dvadesetogodišnji rad u HGU „Sv. Vincenca“ Juraj Franulović Prcalo i Danko Mirošević Dubaj dobili su Katekizam Katoličke Crkve i ukrasni tanjur. Vrijedna priznanja i nagrade uručio im je župnik don Željko Kovačević.

 

Prije izbora bila je zajednička molitva za sve nazočne, sve žive i umrle članove bratovštine i glazbene udruge, usvojena su podnijeta izvješća te je iskazana zahvalnost članovima, donatorima, sponzorima i svima koji na bilo koji način pomažu i podupiru rad bratovštine i glazbene udruge.

 

Na kraju Skupštine župnik Kovačević je izložio plan proslave 225. obljetnice sv. Vincence te hodočašće u Rim na proslavu 100. obljetnice utemeljenja Družbe Kćeri Milosrđa. TSR sv. Franje.

 

Medijska grupa Župe Svih svetih - Blato

Izborna skup Bl 01

Izborna skup Bl 02

Izborna skup Bl 03

Izborna skup Bl 04

Izborna skup Bl 05

Izborna skup Bl 06a

Izborna skup Bl 07