Dubrovačka Biskupija

Katolički skauti obnovili skautska obećanja

Katolički skauti Zdruga sv. Vlaha obnovili su svoja skautska obećanja na euharistijskom slavlju u nedjelju, 9. veljače u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Misu je predslavio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, sa duhovnikom dubrovačkih skauta katedralnim župnik don Marinom Lučićem.

 

Nedjeljni evanđeoski ulomak prenosio je Isusovu poruku: Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta. Kako bi skauti što bolje razumjeli značenje svjetla na početku propovijedi generalni vikar je zamolio da se ugase sva svjetla u katedrali, pa je zatim kroz razgovor sa skautima naglasio ulogu svjetla u životu svakog čovjeka. Poručio im je da i oni svojim dobrim djelima, djelima ljubavi mogu paliti svjetlo u svom životu kao i u životima drugih ljudi.

 

Među skautima bilo je onih koji skautska obećanja obnavljaju već više puta kao i novih skauta kojima je ovo bilo prvo davanje skautskih obećanja. Skautska obećanja predvodila je predsjednica Zdruga Vanda Kljunak. Uz voditelje pojedinih odreda prisustvovali su i svećenici sa župa na kojima skauti djeluju, don Vilim Petrović i don Robert Karačić.

 

Pjevanje na misi predvodio je katedralni zbor mladih s voditeljicom Željanom Lučić.

 

Kao uspomenu na davanje obećanja skauti su sa svojim voditeljima napravili zajedničke fotografije nakon mise.

 

Zdrug sv. Vlaha Dubrovnik

Skauti 20 01

Skauti 20 02

Skauti 20 03

Skauti 20 05

Skauti 20 06

Skauti 20 07

Skauti 20 08

Skauti 20 09

Skauti 20 10

Skauti 20 11

Skauti 20 12

Skauti 20 13

Skauti 20 14

Skauti 20 15