Dubrovačka Biskupija

Izlet obitelji u Šuicu: Za zdravlje duše i tijela ali i osnaživanje obiteljskog zajedništva

 

Petnaestak obitelji iz Dubrovačke biskupije se u subotu, 8. veljače uputilo na izlet u Šuicu, nedaleko od Tomislavgrada. Sudjelovalo je i pet obitelji iz Vijeća za život i obitelj, neki po prvi put ali i nekoliko  obitelji kojima su ovakvi vikendi s duhovnim i rekreativnim sadržajem već omiljena tradicija.

 

Nakon četverosatne vožnje s puno druženja i molitve autobus je u prijepodnevnim satima stigao do hotela Kripton gdje su se sudionici izleta smjestili po sobama i obukli zimsku opremu te se uputili prema glavnoj atrakciji: skijanju na planini Čajuša.

 

Brojna djeca (ali i odrasli) imali su po prvi put priliku stati na skije, dok su oni iskusniji znalački uživali na skijaškim stazama.

 

Voditelj i organizator puta, rodom iz Šuice, vjeroučitelj Krešimir Marković je nekoliko mališana naučio skijati pa su željno iščekivali sljedeći dan i sljedeću priliku za uvježbati novu vještinu. 

 

Po povratku u hotel slijedila je večera, molitva krunice, a u prijateljskoj atmosferi se i zapjevalo.

 

U nedjelju, 9. veljače poslije doručka dubrovačke obitelji su prošetale do župne crkve sv. Ante Padovanskog gdje su sudjelovali na misi. Šetnja natrag do hotela bila je užitak - cijeli vikend bilo je prekrasno sunčano vrijeme.

 

Uslijedilo je još jedno poslijepodne na snijegu, povratak na ranu večeru te vožnja natrag u Dubrovnik.

 

„Svaka obitelj je stvorila prekrasne uspomene na obiteljski izlet te smo se obogatili i u zajedništvu s drugim obiteljima, a nadamo se da će biti ponovno prilike za ovakve susrete“, dojmovi su sudionika izleta na snijeg u Šuicu.

 

Ivana Marić

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije

Suica 2020 01

Suica 2020 02

Suica 2020 04

Suica 2020 05

Suica 2020 06

Suica 2020 07

Suica 2020 08

Suica 2020 10

Suica 2020 11

Suica 2020 12

Suica 2020 09