Dubrovačka Biskupija

Program za mlade uoči Valentinova

U četvrtak 13. veljače animatori Dubrovačke biskupije su organizirali program uoči najromantičnijeg dana u godini – Valentinova. Zabavni program „yoU LOVe LJUBAVI/ na animatorski način“ održan je u dvorani Ivana Pavla II. u bivšem samostanu sv. Klare.

 

Prije početka samog programa u crkvi Male braće mladi su sudjelovali na euharistijskom slavlju koje je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Na misi se molilo i razmišljalo na nakanu „da se ljubav dogodi”.

 

U propovijedi je generalni vikar govorio o osjećajima koje ljubav izaziva kod čovjeka, kako čovjek lakše obavlja sve obveze i kako je sretniji kad voli i kad je voljen. Objasnio je da je Gospodinu bitno da čovjekova radost bude potpuna, a ona će biti potpuna onda kada osoba bude ispunjena mirom i ljubavlju i to je ono što mlade treba pokretati. Zatim je nastavio govoriti o Isusu koji kaže da je Bog poput vinogradara čiji je zadatak brinuti se o svojoj lozi. Njegova loza smo mi koji trebamo ljubiti druge, kazao je propovjednik, i zaključio: „Veće ljubavi nema od one koju položiš za svoje prijatelje.”

 

Program uoči Valentinova je započeo autorskom pjesmom „Sati, dani, godine“ dubrovačkog benda Dapal u izvedbi dvaju članova benda Karle Gabrieri i Roka Grileca. Program se sastojao od skečeva koji su pratili odnos ljubavnog para od njihovog upoznavanja pa sve do zajedničkog života u braku.

 

Za sve mlade koji nisu još pronašli svoju bolju polovicu organizirana je igra pod nazivom „Srcolovka“. U svakoj Srcolovki sudjeluje jedan sudonik (ili sudionica) i 3 kandidatkinje (ili kandidata). Voditelj postavlja pitanja kandidatima, a sudionik po odgovorima kandidata zaključuje koja mu se osoba najviše sviđa. Potom sudionik odabire jednog od tri kandidata.

 

Organizatori su „paru“ osigurali poklon-bon u ugostiteljskim objekatima „Fontana“ i „Pizzeria Uno“ kao priliku za prvi spoj. Sveukupno su održane tri Srcolovke tijekom večeri. Program je završio „Molitvom za ljubav“.

 

Program „yoU LOVe LJUBAVI/ na animatorski način“ je proveden u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

 

Mladi Dubrovačke biskupije

v DSC0182-2

v DSC0191

v DSC0197

v DSC0265

v DSC0350

v49534053903 70fb95e957 o

v49534540151 93084e8fbb o

v Valentinovo 01