Dubrovačka Biskupija

Prva mjesta na natjecanju iz Vjeronauka osvojili su OŠ Marina Držića i SŠ Petra Šegedina

 

Na natjecanju iz Vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačke biskupije koje je održano u ponedjeljak, 2. ožujka u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku pobijedile su ekipe Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika i Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule. Na završnicu natjecanja u Gospićko-senjsku biskupiju ići će učenice osmog razreda Nikolina Tomić, Nikolina Bandić, Matej Marić i Lea Nalbani s mentoricom Kristinom Ćibarić, te srednjoškolci Zvonimir Skorin, Dinko Fabris, Roko Jurjević i Vjekoslav Fabris s mentoricom s. Barbarom Bagudić. Svi ostali natjecatelji s mentorima nagrađeni su izletom na otok Brač.

 

Prije samog natjecanja učenici i njihovi mentori okupili su se na molitvi u kapelici dubrovačkog sjemeništa, a molitvu je predvodio predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Predstojnik Katušić poželio je učenicima da im bude lijepo, da ostvare što bolje rezultate te da se međusobno upoznaju i druže. Tajnik Katehetskog ureda Šime Zupčić upoznao je učenike s pravilima i redoslijedom natjecanja. U periodu dok su čekali rezultate pismenog dijela natjecanja učenike su zabavili animatori Dubrovačke biskupije.

 

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi", a biskupijskoj/županijskoj razini natjecanja u Dubrovniku pristupilo je šest ekipa osnovnih škola i pet ekipa srednjih škola.

 

Od osnovnih škola koje su se plasirale na biskupijsko natjecanje sudjelovale su: OŠ Marina Držića (mentorica Kristina Ćibarić) , OŠ Vela Luka (mentor Ante Novaković), OŠ Župa Dubrovačka (mentorica Andrija Arežina), OŠ Petra Kanavelića (mentorica s. Anita Sučić), OŠ Lapad (mentorica s. Katarina Mihić) i OŠ Marina Getaldića (mentor Ivo Kralj), a srednje škole koje su se natjecale su: SŠ Petra Šegedina (mentorica s. Barbara Bagudić), Medicinska škola (mentorica Ana Matić), Turistička i ugostiteljska škola (mentorica s. Marta Škorić), SŠ Blato (mentorica Kristina Vukušić) i Ekonomska i trgovačka škola (mentorica Roberta Nikšić).

 

Povjerenstvo za osnovnu školu radilo je u sastavu: predsjednica Ana Matić te članovi Romana Đuka Alemani i Kristina Vukušić, dok su povjerenstvu za srednju školu činili: predsjednica Ružica Matković te članovi s. Katarina Mihić i Ante Novaković.

 

 

Angelina Tadić

VO 2020 natj 01

VO 2020 natj 02

VO 2020 natj 03

VO 2020 natj 04

VO 2020 natj 05

VO 2020 natj 06

VO 2020 natj 07

VO 2020 natj 08

VO 2020 natj 10

VO 2020 natj 09

VO 2020 natj 11

VO 2020 natj 12

VO 2020 natj 15