Dubrovačka Biskupija

Počele večernje molitve pred slikom Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali

Počele večernje molitve pred slikom Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali

 

Večernju molitvu ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u situaciji brojnih poduzetih mjera, pa i preporuka vjernicima da ne dolaze na liturgiju, radi usporavanja širenja pandemije COVID-19 u Hrvatskoj i zaštite osoba od zaraze virusom, predvodili su u ponedjeljak, 16. ožujka generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić i katedralni župnik don Marin Lučić. Molitva je prenošena uživo putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije kao i na društvenim mrežama kako bi joj se mogli pridružiti svi koji su željeli tako sudjelovati u molitvenom zajediništvu.

 

Molitvena nakana bila je: „za sve nas, za našu domovinu, Crkvu, sav svijet, osobito oboljele od ove zaraze, zdravstvene radnike i sve odgovorne“.

 

U molitvi pred slikom Gospe od Porata molila se žalosna krunica s uvodnim razmatranjima za svako otajstvo, molitva Zdravo Kraljice te Posvetna molitva Majci Crkve. Prigodne korizmene pjesma pjevala je voditeljica katedralnih zborova profesorica Maja Marušić.

 

Dubrovački puk se već stoljećima u velikim nevoljama ali i u vremenima mira i blagostanja obraća u molitvi Gospi koju u katedrali časti kao Gospu od Porata i čiju zavjetnu sliku nosi u procesiji na svetkovinu Uznesenja Marijina.

 

Okupljanjem na ovaj nov način u zajedničkoj molitvi oko nebeske Majke nastavljen je povijesni slijed utjecanja Mariji u nevoljama i još jednom ispovjeđena vjera u njezin zagovor. Večernja molitva s prijenosom uživo nastavlja se svake večeri u 20 sati.

 

Angelina Tadić

Stream vecernja 01a

Stream vecernja 02

Stream vecernja 03

Stream vecernja 05

Stream vecernja 04

Stream vecernja 01