Dubrovačka Biskupija

Druga večer molitve pred oltarom Gospe od Porata: "Tko se Tebi preporuči, od sebe ga ne odluči"

Druga večer molitve pred oltarom Gospe od Porata: "Tko se Tebi preporuči, od sebe ga ne odluči"

Drugu večer molitve ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali u utorak, 17. ožujka predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a molitvu su u prijenosu uživo (live stream) pratili brojni vjernici iz svojih domova te zajedno s biskupom molili.

 

Biskup je posebno molio za one najnemoćnije i najizloženije virusu koji se širi moleći za Gospinu pomoć i zaštitu. Molio je za sve starije i nemoćne osobe, one koji su izolirani, u karantenama te sve koji se za njih brinu. Potom je predmolio Molitvu za djedove i bake pape u miru Benedikta XVI., koja se ove godine dijelila obiteljima za vrijeme božićnog blagoslova u Dubrovačkoj biskupiji.

 

Molitvu krunice biskup je započeo Ispoviješću vjere Hrvata katolika. Uz razmatranje žalosnih otajstava i molitvu Zdravo Kraljice dubrovački biskup je u zajedničku večernju molitvu uključio i početak pobožnosti Trinaest utoraka u čast sv. Antunu te sve vjernike preporučio njegovom zagovoru kao i zagovoru sv. Vlaha, zaštitnika biskupije, kako bi „ova situacija zbog koje se okupljamo i družimo na ovaj način završila što prije“.

 

Oltar sa slikom Gospe od Porata mjesto je gdje se vjernici Dubrovnika u mirnim vremenima zadržavaju u osobnim prošnjama i zahvalama, a u nevoljama i teškim vremenima već više stoljeća zajednički se zaufano obraćaju Gospi za pomoć i zagovor.

 

Pjesmom je večernji molitveni susret pratila voditeljica katedralnih zborova profesorica Maja Marušić, a u molitvi je sudjelovao i katedralni župnik don Marin Lučić.

 

Angelina Tadić

Stream 2 01

Stream 2 02

Stream 2 03

Stream 2 04

Stream 2 05

Stream 2 06

Stream 2 07