Dubrovačka Biskupija

Treća večer molitve u live streamu iz dubrovačke katedrale: "Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice"

Treća večer molitve u live streamu iz dubrovačke katedrale: "Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice"

Večernja molitva pred oltarom Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali, koja se prenosila uživo (live stream) i treće večeri je okupila brojne molitelje koji su s biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem molili iz svojih domova. U srijedu, 18. ožujka, s biskupom je molio katedralni župnik don Marin Lučić i nekoliko drugih molitelja.

 

Na početku večernje molitve dubrovački biskup je u svoje ime i u ime svih vjernike pozdravio Gospu od Porata stihovima molitve „Slavna Gospo do Porata“. Potom je nastavio kako se ove večeri u molitvi ponovo obraćamo Blaženoj Djevici Mariji s pouzdanjem sv. Bernarda kada je molio i pisao molitvu „Pod obranu se tvoju utječemo“, koju je biskup zatim izmolio.

 

U molitvu pred oltarom Gospe od Porata biskup je uključio sve one koji su pogođeni ovom zaraznom bolešću, one koji su sami bolesni, u karanteni, izolaciji, one koji se za njih brinu. Posebice je uključio u molitvu medicinsko osoblje i liječnike, zatim i sve odgovorne kao i sve u Crkvi da mogu donositi mudre i važne odluke koje će voditi računa o većem dobru.

 

Molila su se slavna otajstva krunice. Kako je molitvu krunice molio na krunici koja ga povezuje s papom Franjom dubrovački biskup je prvo otajstvo krunice s vjernicima molio upravo za papu. Za kraj se biskup obratio sv. Josipu, kao čovjeku koji je bio pravedan, ali i koji je dio nebeskog slavlja i pouzdan zagovornik, te svim sudionicima molitve i njihovim obiteljima podijelio blagoslov.

 

Biskup Uzinić je također podsjetio kako su vjernici oslobođeni obveze sudjelovanja na misnim slavljima dok traje ova situacija no da će se mise s narodom slaviti dok ne stupi na snagu zabrana javnih okupljanja. Preporučio je starijim osobama da ne dolaze na mise kao i svima onima koji to zbog bilo kojeg razloga u svojoj savjesti osjećaju da ne trebaju činiti. Važno je zato da se povežemo na druge načine i trudimo se iz dana u dan bolji kršćani i ljudi, poručio je biskup i napomenuo da se na svetkovinu sv. Josipa neće moliti večernja molitva u 20 sati nego će se prenositi misa iz katedrale u 18 sati.

 

A.T.

Live Stream 03ba

Live Stream 03da

Live Stream 03fa

Live stream 03hs