Dubrovačka Biskupija

"Oče naš" - molilo se u podne na Blagovijest u Dubrovniku

"Oče naš" - molilo se u podne na Blagovijest u Dubrovniku

 

Na glavnim vratima katedrale Gospe Velike u Dubrovniku na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka, točno u podne, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predmolio je molitvu „Oče naš“ čime se Dubrovačka biskupija pridružila cijelom svijetu u kojem se danas u podne, na inicijativu pape Franje, molilo Isusovim riječima nebeskom Ocu u situaciji pandemije Covida-19.

 

Izmoljene su također tri Zdravomarije te molitva „Bože Oče Stvoritelju svijeta, koji si milosrdan i moćan“, napisana kao molitveni predložak za Crkvu u cijelom svijetu za ovu prigodu, te Anđeo Gospodnji, molitvu kojom se u podne pozdravlja Majku Božju. Potom je biskup Uzinić podijelio blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom vjernicima grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, okrećući se i čineći znak križa s Presvetim na sve četiri strane svijeta.

 

Uz katedralnog župnika don Marina Lučića i trajnog đakona don Tomislava Sikavicu molitvi su se pridružili vjernici koje žive u blizini ili su zbog služe koju obavljaju bili unutar zidina kao i generalni vikar don Hrvoje Katušić.

 

Biskup Uzinić će večeras u katedrali u 20 sati predslaviti misu koja će biti uživo prenošena putem interneta.

 

Angelina Tadić

Podnevni Ocenas 01

Podnevni Ocenas 02

Podnevni Ocenas 03

Podnevni Ocenas 04

Podnevni Ocenas 05

Podnevni Ocenas 06

Podnevni Ocenas 07

Podnevni Ocenas 08

Podnevni Ocenas 09

Podnevni Ocenas 10

 

Medij