Dubrovačka Biskupija

Vapaj Bogu po zagovoru sv. Ivana Pavla II. iz dubrovačke katedrale

Vapaj Bogu po zagovoru sv. Ivana Pavla II. iz dubrovačke katedrale

 

O otajstvima svjetla razmatralo se u molitvi krunice koju je pred oltarom Gospe od Porata na kojem su bile izložene moći sv. Ivana Pavla II. predvodio u četvrtak, 26. ožujka dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Čitane su meditacije krunice svjetla koje su se razmatrale u trenucima agonije blagopokojnog pape, a biskup je molitvu molio na krunici vezanoj uz pontifikat Ivana Pavla II..

 

Crkva je na ovaj dan u Zbornoj molitvi mise ovako molila: „Gospodine, upućujemo ti poniznu molbu: obrati nam srca pokorom i utvrdi nas u dobrim djelima da vršimo tvoje zapovijedi i zdravi prispijemo vazmenim blagdanima“, kazao je na početku molitve biskup te podsjetio na Psalam 44 u kojem vjernik vapi za Božjom pomoću, prisjećajući se svega lijepoga što je Bog ranije učinio i osvrćući se na trenutačnu situaciju.

 

U molitvi je tako upućen vapaj Bogu iz dubrovačke katedrale. Posebno su u molitvu bili uključeni oboljeli i njihovi najbliži, liječnici i medicinsko osoblje, krizni stožer i svi odgovorni, umirući i pokojni, oni koji su se preporučili u molitve i oni kojima je zbog straha i zbunjenosti, izgubljenosti i neizvjesnosti molitva najpotrebnija.

 

Iz „Ispovijesti vjere naroda Božjega“ sv. pape Pavla VI. razmatrao se treći članak pod nazivom „Isus Krist“. Molila se i molitva pape Franje „O Marijo, uvijek sjajiš na našem životnom putu kao znak spasenja i nade“, kojom je on cijeli svijet povjerio zaštiti Majke Božje. Također se u molitvi posebno obratilo sv. Ivanu Pavlu II..

 

Uz biskupa u večernjoj molitvi sudjelovali su katedralni svećenici, a pjevanje je animirala voditeljica katedralnih zborova profesorica Maja Marušić. Vjernici iz svojih domova molitvu su mogli pratiti online putem mrežne stranice i Youtube kanala Dubrovačke biskupije te biskupovog Facebook profila.

 

A.T.

Krunica svjetla 01

Krunica svjetla 02

Krunica svjetla 03

Krunica svjetla 04

Krunica svjetla 05