Dubrovačka Biskupija

Molitva slavnih otajstava krunice koja mogu "u svaki križ i svaku muku unijeti svjetlo"

Molitva slavnih otajstava krunice koja mogu "u svaki križ i svaku muku unijeti svjetlo"

 

Večernju molitvu, u srijedu 1. travnja, pred oltarom Gospe od Porata u dubrovačkoj stolnoj crkvi predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić s katedralnim župnikom don Marinom Lučićem, praćeni pjesmom voditeljice katedralnog zbora Maje Marušić.

 

Poziv na molitvu i sabranost uputio je biskup Uzinić paleći svijeću i govoreći: "Krenimo na molitveni put paleći svijeću koja simbolizira Isusa Krista koji je svjetlo svijeta i nas krštenike koji smo odsjaj njegova svjetla i koji pokazujemo na njega koji je pravo svjetlo. Molimo, ne da bismo promijenili Boga, nego sebe uskladili s njegovom voljom."

 

S probuđenom vjerom, pozvao je vjernike da gledaju u budućnost, da pokušaju vidjetli svjetlo i izlaz, a to nude i slavna otajstva koja su se razmatrala u ovoj večernjoj molitvi. "Danas ćemo razmatrati slavna otajstva krunice Blažene Djevice Marije. Ona su uvijek ponovno sposobna u svaki križ i svaku muku unijeti svjetlo. Mogu to učiniti i u ovoj našoj situaciji. Uključimo u svoje molitve sve bolesne i potrebne, one koji se za njih brinu, odgovorne, preminule, čitav svijet i sve potrebe ovoga trenutka izazvane zarazom koja se i dalje širi i kojoj se još uvijek ne nazire kraj, kao ni sve njezine moguće posljedice", istaknuo je biskup Uzinić.

 

Naizmjenice su biskup Uzinić i don Marin Lučić čitali ulomke Svetog pisma prije svake Zdravo Marije, a večernju molitvu biskup Uzinić je zaključio Biblijskim Gospinim litanijama, molitvom pape Franje protiv širenja bolesti, molitvom u vremenu širenja bolesti, molitvom Gospi od Porata i molitvom sv. Josipu, zaštitniku domovine i obitelji i umirućih. Pozvao je da se svi priključe u molitveno zajedništvo preko online prijenosa i u četvrtak 2. travnja, kada će biti prenošeno euharistijsko klanjanje.

 

T.K.

Vecernja 0104 01

Vecernja 0104 02

Vecernja 0104 03

 

Medij