Dubrovačka Biskupija

Cvjetnica s druge strane ekrana - u kućnim Crkvama (3)

Cvjetnica s druge strane ekrana - u kućnim Crkvama (3)

 

Cvjetna ili Palmana nedjelja, Nedjelja Muke Gospodnje, proslavljena je ove 2020. godine na poseban način u obiteljima jer se zbog pandemije Covid-19 nije moglo ići na misna slavlja u crkve niti odnijeti maslinove grančice, pome i cvijeće na blagoslov.

 

Vjernicima je pružena mogućnost da uz pomoć obrednika sami blagoslove grančice ili da prate prijenos misnog slavlja iz dubrovačke katedrale u 10 sati te, slijedeći upute biskupa mons. Mate Uzinića, blagoslove grančice. Puno obitelji se odlučilo za ovu drugu varijantu, te su iz svojih domova sudjelovali na misi Nedjelje Muke Gospodnje prateći i pjevanje Muke po Mateju i tako se duhovno pripremajući za Veliki tjedan.

 

* * *

 

Pristigle su nam fotografije s raznih strana. Jedni su doma pratili misu drugi su na poslu ugrabili koji trenutak za to. Dobili smo fotografije i iz drugih biskupija, pa čak i iz zemalja Europske unije. Svi svjedoče isto, a to je da im je draga ovakva molitvena povezanost kršćanske zajednice u ovom vremenu.

 

Hvala svima na svemu što šaljete i dijelite. Šaljite i dalje, a mi ćemo objaviti. Želimo kroz ovo vrijeme na razne načine biti potpora jedni drugima i dijeliti radost povezanosti u vjeri u Krista.

 

Angelina Tadić

Kucne crkve 14

Kucne crkve 15

Kucne crkve 16

Kucne crkve 17

Kucne crkve 18

Kucne crkve 19

Kucne crkve 20

Kucne crkve 21

Kucne crkve 22

Kucne crkve 23

Kucne crkve 25

Kucne crkve 26

Kucne crkve 27

Kucne crkve 28

Kucne crkve 29

Kucne crkve 30

Kucne crkve druge bisk 01

Kucne crkve inozemstvo 01

Kucne crkve inozemstvo 02

Kucne crkve inozemstvo 03

Kucne crkve inozemstvo 04

Kucne crkve inozemstvo 05

Kucne crkve 31