Dubrovačka Biskupija

Put svjetla u katedrali i online prijenosu: Neka se Put svjetla nastavi u našim životima

Put svjetla u katedrali i online prijenosu: Neka se Put svjetla nastavi u našim životima

 

Put svjetla, pobožnost karakteristična za uskrsno vrijeme tijekom koje se razmišlja o Kristovom uskrsnuću i događajima koji su slijedili nakon toga a opisani su u Novom zavjetu, molila se u petak 24. travnja tijekom večernje molitve u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Molitvu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Put svjetla molio se prema tekstovima mons. Ivana Šaška, a u prijenosu su, uz molitvene obrasce i tekstova pjesama, bila reproducirana djela iz povijesti umjetnosti vezana uz ove teme. Nakon dubokih i poticajnih razmatranja četrnaest postaja Puta svjetla biskup je zahvalio vjernicima koji su pratili i sudjelovali putem interneta poželjevši im: „Neka se nakon ovog našeg zajedništva taj Put svjetla nastavi u životu koji živimo kako bismo onda to svjetlo, obdareni Duhom Svetim i vjerujući u uskrsnuće, mogli donijeti svima.“

 

S biskupom u katedrali molili su kancelar biskupije i katedrali vikar don David Marjanović, zatim katedrali župnik don Marin Lučić, generalni vikar don Hrvoje Katušić te voditeljica zbora Maja Marušić.

 

A.T.

Put svjetla 01

Put svjetla 02

Put svjetla 03

Put svjetla 04

Put svjetla 05

Put svjetla 06

Put svjetla 07