Dubrovačka Biskupija

Put svjetla s obnovom krsnih obećanja u katedrali i obiteljskim domovima

Put svjetla s obnovom krsnih obećanja u katedrali i obiteljskim domovima

 

Na Putu svjetla koji se molio prvog od devet dana ususret svetkovini Duhova u petak, 22. svibnja na večernjoj molitvi u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku naglasak je stavljen na pripravu za dolazak Duha Svetoga. Molitvu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon pobožnosti Puta svjetla vjernici u katedrali i u svojim domovima uz izravni online prijenos uz upaljene krsne ili obiteljske svijeće obnovili su krsna obećanja. Večernja molitva završila je pjevanjem himna „Dođi, Duše Presveti“ i molitvom Gospi od Porata te biskupovim blagoslovom.

 

„Hodeći za Uskrsnulim i s Uskrsnulim želimo planirati svoje vlastite životne putove kako bi naš život postao put svjetla i svjedočanstvo njegova uskrsnuća“, kazao je u uvodu molitve biskup Uzinić. „Svjedočiti znači nasljedovati i drugima pokazivati riječima, još više životom ono što svjedočimo. Biti svjedoci uskrsnuća znači svaki dan sve više postajati radosni, hrabri i zauzeti u djelotvornoj ljubavi i biti navjestitelji svijetu i vremenu u kojem živimo trajne novosti Evanđelja Isusa Krista i nade koja je u njemu sadržana, a kojoj je potvrda Isusovo uskrsnuće.“

 

Pjevanje je predvodila voditeljica Mješovitog katedralnog zbora prof. Maja Marušić a pridružili su joj se svećenici, redovnice i vjernici na molitvi u katedrali.

 

A.T.

2205 Put svj 01

2205 Put svj 02

2205 Put svj 03

2205 Put svj 04

2205 Put svj 05

2205 Put svj 06

2205 Put svj 07