Dubrovačka Biskupija

Klanjanje pred Presvetim za situaciju pandemije u svijetu

Klanjanje pred Presvetim za situaciju pandemije u svijetu

 

Klanjanjem pred Presvetim u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u kojoj se časti Gospa od Porata molitelji u katedrali i u online prijenosu u petak, 29. svibnja pridružili su se papi Franji i svima koji će u različitim marijanskim svetištima diljem svijeta u subotu moliti za potrebe svijeta pogođenog pandemijom. Sada su to osobito zemlje Središnje i Južne Amerike.

 

Tim potrebama dubrovački biskup je pridružio i nakane za maturante koji danas završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje te cijeli narod u predvečerje dana kada se slavi Dan državnosti Republike Hrvatske te i različite druge potrebe.

 

Molitvom Isusu Kristu sv. Pavla VI., pape, čiji spomen se slavio a i čija razmišljanja su se često čitala tijekom večernjih molitava u dubrovačkoj katedrali, razmatralo se o tome tko i što je sve Isus za čovjeka. U klanjanju s molitvom krunice darova Duha Svetoga biskupu su pomogli predmoliti s. Katarina Mihić i bogoslov Jure Paponja. Ova krunica se sastoji od sedam desetica, a svaka desetica od jednog Očenaša, sedam Zdravo Marija i jednog Slava Ocu te prigodnim razmatranjima o svakom od sedam darova Duha Svetoga.

 

Pjevanjem himna „Dođi, Duše Presveti“ kojeg je predvodila voditeljica katedralnog zbora Maja Marušić vjernici su zazvali prisutnost Branitelja, Duha Istine a uz molitve pred Presvetim biskup je svima podijelio blagoslov. Na kraju je izmoljena i Molitva Gospi od Porata.

 

U subotu u 20 sati Vazmeno bdijenje iz katedrale bit će u izravnom prijenosu čime će završiti online prijenosi večernjih molitava dok će se prijenosi nedjeljnih misa nastaviti.

 

A.T.

2905 Klanjanje 01

2905 Klanjanje 02

2905 Klanjanje 03

2905 Klanjanje 04

2905 Klanjanje 05

2905 Klanjanje 06