Dubrovačka Biskupija

Veliki broj vjernika na misi na Lokrumu: U ovoj prekrasnoj prirodi možemo prepoznati Boga koji je sve to stvorio za nas

Veliki broj vjernika na misi na Lokrumu: U ovoj prekrasnoj prirodi možemo prepoznati Boga koji je sve to stvorio za nas

 

Prva misa na otoku Lokrumu ove godine slavljena je u nedjelju, 7. lipnja ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. U prekrasnoj prirodi   otoka Lokruma misu je predvodio katedralni župnik i župni upravitelj župe sv. Andrije don Marin Lučić zajedno s paterom Vinkom Maslaćem i trajnim đakonom don Tomislavom Sikavicom.

 

Misnom slavlju svetkovine Presvetog Trojstva nazočio je veliki broj vjernika što je potvrdio i predvoditelj slavlja kazavši „nikad vas nije došlo ovoliko.“

 

U prigodnoj propovijedi župnik Lučić rekao je da Bog tako ljubi svijet i želi se nama približiti te nas nije došao osuditi već spasiti. Adam i Eva su nakon grijeha bježali od Boga jer su ga se bojali, no Bog se njima približio. Tako se Bog i nama želi približiti, kazao je propovjednik.

 

Nadalje je u svojoj propovijedi istaknuo je da je u prirodi sve trojstveno, poglavito u našem životu. Primjer je obitelj koja je slika Trojstva gdje iz ljubavi dvoje ljudi nastaje nova osoba, novi život. Čim kršćani prime Duha Svetoga oni ulaze u odnos Presvetog Trojstva, a sveta misa vrhunac je toga jer je prikazujemo Ocu po Isusu Kristu. Bog je nama tako blizu pa u ovoj prekasnoj prirodi na Lokrumu možemo prepoznat Boga koji je sve to stvorio za nas, zaključio je župnik.

 

Mise na Lokrumu inače započnu u svibnju na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, ali ove godine zbog pandemije Covida -19 to nije bilo moguće. Brod za Lokrum pola sata prije mise bio je besplatan za one koji su željeli sudjelovati na misi a to je, kao i svake godine, omogućio Rezervat Lokrum.

 

Mario Mioč Vuletić

0706 Prva Lokrum 00

0706 Prva Lokrum 00a

0706 Prva Lokrum 00aa

0706 Prva Lokrum 01

0706 Prva Lokrum 02

 

0706 Prva Lokrum 07